vineri, 7 martie 2008

Liberalizarea Realităţii Bate vântul schimbării la trustul de presă al lui SOV. Mai timid prin paginile Cotidianului, mai viguros prin studiourile Realităţii. S-ar putea să asistăm la un moment istoric, din seria: "anul dezlipirii buzelor lui Păunescu de fundul lui Ceauşescu"! Numai că acum este vorba de transformarea Realităţii din goarnă cotrocenistă în goarnă liberală. O discuţie cu un personaj bine informat mi-a lămurit misterul siguranţei şi aroganţei cu care Fenechiu, Relu Fenechiu! evolua în ultimul timp în emisiunile Realităţii TV.
Liberalii i-au dat o lovitură crâncenă lui SOV. Mai ţineţi minte o afacere de acum câteva luni, când, precum câinele ţiganului, Petrom Service s-a întors la stăpânul lui dintâi, după ce a poposit în ograda lui Vântu? Dacă da, trebuie să ştiţi şi faptul că nu s-a întors degeaba, ci contra sumei de 200 de milioane de euro. Doar că plata sumei către Vântu se află la mâna liberalilor, de vreme ce statul român îşi are reprezentantul său în Consiliul de Administraţie al OMV-Petrom. Iar reprezentantul are puterea de a bloca anumite decizii, ceea ce a şi făcut în cazul de faţă.
Naşpa moment pentru SOV şi, implicit pentru trustul media din dotare! De ce? Pentru că SOV n-a dat niciodată bani de la el pentru ziare şi pentru Realitatea TV, ci obliga firme precum Petro Service să le dea reclamă. Acum că şi-a vândut firmele, nema reclamă, nema bani! Secetă mare! Că o televiziune costă scump, mai ales când plăteşti nişte muhaiele ca pe Larry King!
Aşa încât între liberali, în căutare de presă bună, şi SOV a avut loc o discuţie amicală, cu pistoalele pe masă! Mesajul lor a fost, în rezumat: flăcău, dacă eşti cuminte şi ai grijă de noi, şi noi avem grijă să-ţi primeşti banii! Dar nu acum, că nu suntem proşti! Să vedem cum te comporţi, să vedem cum va fi la locale, cât de fidel eşti noii cauze...
SOV a încercat s-o dea cotită, că el nu face campanie electorală partidelor, că nu face politică la televiziunea lui, că hâr, că mâr... Băieţii l-au placat scurt: nu-i nimic, nu promovezi PNL, promovezi oamenii noştri şi mesajele noastre. Uite lista. Mai vorbim!
SOV a mai fost vizitat în particular de Relu Fenechiu, care vrea "Ziua de Iaşi". SOV iar a dat-o cotită, că se termină cu francizarea, că nu-l mai interesează. Punem pariu că se face Relu Fenechiu cu un ziar numai bun să-l promoveze în fruntea Consiliului Judeţan? Şi nu-i aşa că bate vântul schimbării şi pe la Vântu prin ogradă?
Băieţi, luaţi notiţe! Dacă liberalii fac asta având un Guvern cu 20% susţinere, ce vor face ăia de la PD-L, dacă, Doamne fereşte! pun de-o majoritate absolută? Şi apropo, ce vor zice caţavencii acum? iar vom asista la un greţos festival de "principii"?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Frumos ! Asta a fost superbă ! Una plenară la ficaţi ! Iar concluzia de final corectă şi îngrijoratoare !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...