duminică, 20 aprilie 2008

Astea da tonomate!
Vreţi să vedeţi cum se fabrică tonomatele de presă? La ce folosesc ele? Pe cine servesc? Cum este manipulată opinia publică? Cum au vândut americanilor aceşti indivizi interesaţi, mizând pe patriotismul lor sincer, un război ale cărui costuri umane şi materiale le vor plăti multă vreme de aici înainte? Articolul îl găsiţi aici: http://www.nytimes.com/2008/04/20/washington/20generals.html?hp . Ca să vedeţi că merită, iată cam despre ce este vorba: "Records and interviews show how the Bush administration has used its control over access and information in an effort to transform the analysts into a kind of media Trojan horse — an instrument intended to shape terrorism coverage from inside the major TV and radio networks."
Update: în ziarul care se laudă că cititorii lui sunt mai inteligenţi decât cititorii concurenţei, e vorba de "Cotidianul", unde se trăieşte bine pe banii amărâţilor de la FNI, un idiot comentează ştirea astfel: "o hazna comunistă şi antiamericană căreia, datorită minciunilor şi manipularilor pe care le-a încercat, îi va fi din ce în ce mai greu să evite falimentul indiferent câţi angajaţi va mai da afară."
Sigur, cum să nu! Vorbeşte cititorul unui ziar de 15.000 de exemplare, trase, nu vândute, un trepanat al "Epocii Băsescu", cel care a făcut din ura împotriva ideii de pluralism arma politică absolută. Dacă avea probleme cu moştenitorii politici, Traian Băsescu poate dormi liniştit! Trigger veghează, cu deştu pe trăgaci! Viitor de aur ţara noastră are!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ştiţi că funcţia doboară gradul.
Acum, mai nou, eolienii văd că se războiesc şi cu NYT. E bine. Urmează ca Tatulici să se ia de Wolf Blitzer şi ne luăm lumea în cap.

Anonim spunea...

Prietene, pentru mine Tatulici este expresia jegului moral absolut!

Anonim spunea...

Dixit !
Dar atunci când el devine "formator" de opinie ? Dar atunci când el este reciclat şi pus să conducă o televiziune ? Dar, mai ales, atunci când el face şcoală ? Ce spun toate acestea despre balta în care înotăm ?

Anonim spunea...

Că trebuie asanată!

N. Raducanu spunea...

Am citit amplul articol din NYTimes si admir curajul ziaristilor care l-au intocmit. Am cunostinte ce traiesc in America si care spun exact ca unul din generalii citati in articol : "Noi nu putem vorbi rau despre U.S.Army!". Cunosc si romani ce spuneau cu toata convingerea pe vremea presedintelui Clinton ca acesta e un comunist camuflat strecurat la Casa Alba. Pentru ei Nancy Pelosy ar trebui tradusa in fata tribunalului militar pentru tradare,iar singurul in care isi investesc speranta este McCain care a promis poporului american ca va tine trupele in Irak si Afganistan pana la victoria finala. Mi s-a mai atras atentia sa nu mai citesc NYTimes, care e de stanga, ci doar Wall Sreet Journal. Va recomand in legatura cu aceasta articolul aparut pe blogul meu: nraducanu.wordpress.com intitulat "Traim epoca teoriilor comploturilor". Va semnalez ca ziarul COTIDIANUL are intr-adevar un tiraj zilnic de 15.000 ex., dar mai are si 235.000 vizitatori internet in decurs de o saptamana (date de pe www.trafic.ro)ceeace face importanta influenta lui in randurile "elitei".

Anonim spunea...

Domnule Răducanu,
Am şi eu rude în America, în California, mai exact. Acolo sunt mai la stânga, dar cunoştinţe ale lor sunt trup şi suflet cu Bush. Este o nebunie! Ei sunt victimele unei iluzii din perioada Războiului Rece: aceea a libertăţii absolute, încarnată de America. Se duc acolo şi dau de o birocraţie monstruoasă, de reguli infinit mai multe şi mai complicate decât în România (post)comunistă, de un stat dur şi omniprezent, şi de un discurs anti-liberal din partea celor care se cred victimele "liberalilor", confundaţi cu stânga.
E delirant ce se întâmplă cu românii plecaţi în SUA!

Anonim spunea...

Cotidianul e un fel de Scanteia editie colorata. Traiasca Partidul Portocalelor si Conducatorul Suprem, dusmanii sa moara! E de risul lumii sa citesti articolele "impartiale" ale unor tembeli cu mina pe manivela lui Basescu...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...