joi, 15 mai 2008

Luxten şi alte şmenuri portocalii
Am o răfuială cu Luxten. Nu că mi-ar fi făcut ceva mie, în mod special. Dar indivizii care deţin firma, şi care au plătit salarii de mii de euro pe lună celor două fiice ale lui Traian Băsescu, mă fac zilnic la portofel, că lucrează pe bani publici. De vreo patru luni firma a săpat nişte tranşee, a băgat în ele nişte maţe portocalii, a plantat aiurea câţiva stâlpi, şi-a pus palma în cur şi a dispărut în ceaţă! Păi, ce drac de productivitate au, fraţilor, nesimţiţii ăştia, de le trebuie mai bine de patru luni să termine o lucrare simplă şi să închidă 50(cincizeci) de metri de şanţuri? Nu pot, că sunt ocupaţi să pună afişe pentru buldogul Blaga şi căţeluşii portocalii din dotare? Câteva poze, spre edificare. Cred că după acţiunea "Vot Canci!" trebuie să urmeze "Impozite Locale Canci"! Că prea ne iau de proşti!
Fotografiile de mai sus au fost publicate de Vlad Petreanu pe blogul său Semafoare inteligente, sau redundante?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca e NetCity, nu Luxten.

Despre NetCity si semafoare, un search pe Gardianul poate fi instructiv...

Anonim spunea...

Confucius, or fi şi ăia cu NetCity cuplaţi, dar de săpat au săpat ăia de la Luxten, care au dublat stâlpii de iluminat. E un delir! Am să mai pun fotografii! Pe Luterană vecii stâlpi susţin cablurile optice şi alte cabluri, cele noi, lămpile de iluminat.
Şi la ritmul în care lucrează şi unii, şi ceilalţi, în câte secole zici că se face reţeaua?

Anonim spunea...

si în bruxelles de cîtiva ani se sapa santuri, se pun cabluri pentru reteua digitala se refac trotuare si drumuri etc. deosebirea poate e ca au un termen de executie pe care în general îl respecta. si tot cu putine exceptii nu sapa unde saptamîna trecuta au astupat . desigur ca apar bouchoane în trafic , nervi si mai banuiesc ca multe din contracte sunt en famille caci la parte din lucrari nu le vad utilitatea dar....se misca ceva pîna la urma si se vede. cît în ce priveste cablurile aeriene...ele nu exista.
în canada si america profunda e ca în românia , spînzura cabluri în tot orasul. si din ce în ce mai multe si stîlpi din ce în ce mai grosi si mai desi.
poate fi o obtiune estetica a unei primarii ( tari)- ca parul la subratul unei femei frumoase; unele se rad din motive estetice sau de higiena , altele nu . poate e o problema de respect fata de altii si fata de tine.
dar uite am plecat de la santuri si cabluri si am ajuns sa discutam despre femei. :)

Anonim spunea...

Ciupico, idioţii de la noi tot întind cabluri de 18 ani. Nu le-a văzut nimeni? Să fim serioşi! Stâlpii sunt ai municipalităţii. Nu le puteau îngropa până acum? Ba da! dar costă! De ce să nu plătească bizonul pentru asta? Nu era treaba municipalităţii să investească în locul firmelor de cablu. Municipalitatea ar fi făcut bine să investească într-o reţea Wi-Fi. Ajuta şi şcolile, şi spitalele, şi poliţia, mă rog, pe toată lumea. Dar nu pe hoţii de la cablu!

Anonim spunea...

Da, dar Luxten are parte de consiliere editată cu multe succesuri. Că şi lupta împotriva corupţiei nu se face pe burta goală.

Anonim spunea...

Doamne fereşte! Burta goală mai mult dăunează la anti-corupţie! Cum ai umplut-o, cum nu mai vezi corupţia, semn că ai stârpit-o!

Anonim spunea...

Asta cu NetCity e mai jmechera decat la Bruxelles: baietii sparg asfaltul (proaspat), sapa santul, baga in pamant un furtun ale carui capete raman afara si pun pamantul la loc. Finalul apoteotic e cand se pune un nou asfalt proaspat pe deasupra. Tragand linie si adunand obtinem 2 lucrari la asfalt pentru un furtun gol ingropat.

Fibra optica nu e inclusa. Pe aia trebuie sa si-o traga prin furtun ala de vrea fibra. Pe banii lui.

Daca ce am priceput eu e corect, partea cea mai cool e ca firmele oranj de asfaltat si pus furtun se platesc de catre cine face NetCity-ul. Care cine o sa isi scoata banii de la operatori in viitor. Adica aparent nu sunt bani publici la mijloc, deci nici curte de conturi ori licitatii. Si tine si dupa alegeri. E cea mai tare schema de sponsorizare. Si e perfect legala.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...