vineri, 23 mai 2008

Mi s-a pus pata!
Nu ştiu ce mi-a venit să citesc lista candidaţilor PD-L pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Oricum, mi-am stricat ziua, găsind printre candidaţii eligibili pe Flor Pomponiu. Mi-a fost, într-un fel, coleg de muncă, la RomBac. Sau IRMA, sau Fabrica de Avioane Bucureşti. Spun într-un fel, pentru că munca lui era să stea, vorba lui Eugen Barbu, cu nasu-n curul altor masculi, el fiind mai mult rugbyst decât inginer, parcă. Că fabrica avea şi echipă de rugby, şi echipă de dansuri populate, şi o groază de paraziţi plătiţi să facă nimic!
Cum chiulul a fost, se pare, asimilat disidenţei anti-comuniste, după 1989 s-a înscris la liberali, a ajuns, dracu ştie pentru ce merite, primar la Sectorul 1, în "celebra" administraţie condusă de Crin Halaicu, după care a dispărut din peisaj. Din când în când mai apar ecouri ale faptelor sale de vitejie. Iată doar două: http://www.ziua.ro/display.php?id=212266&data=2006-12-05 şi http://blogs.click.ro/simona_ionescu/2008/02/20/maia-morgenstern-anticamera-de-vedeta/.
Mă doare în cot de idiot! Dar nesimţitul are o datorie faţă de mine şi de cetăţenii străzii pe care locuiesc. O datorie în asfalt şi în borduri. Pentru că într-o noapte de mai, în 1996, nişte năuci au turnat o coamă de asfalt pe strada General Berthelot, între Calea Victorie şi Luterană. Printre maşinile parcate. Şi duşi au fost. "Aţi vrut asfalt? Na, futu-vă muma-n cur de nesimţiţi!" Ăsta a fost răspunsul lui la reclamaţiile noastre, şi ale parlamentarilor, care locuiau la Hotel Bucureşti, că ne rupem maşinile în gropi. De atunci ne parcăm maşinile într-un şanţ!
De 12 ani nimeni din primăria Sectorului 1 nu s-a mai interesat de strada asta. Nici Pădure, care şi-a lovit Mercedesul lui 600 sport, alunecând pe polei în şanţul cu pricina, nici nesimţitul de Gherasim, acum la PD-L, şi el coleg de listă cu Poponiu, atunci la PSD( şi-l vedeam pe la Cotroceni, lingându-l în fund pe Iliescu), căruia eu i-am atras atenţia asupra situaţiei, nici Chiliman, alt nesimţit de clasă!
Bomboană pe colivă, au venit dobitocii de la Luxten şi au săpat trotuarele, pe care le-au lăsat vraişte, după decizia Tribunalului Bucureşti, care a dat dreptate cabliştilor.
Şi asta e reforma morală propusă de Băsescu? Unde dracu e "Coaliţia" civicilor mânjiţi cu posturi şi sinecuri publice? Vot canci vă spune ceva?
Ăsta-i nesimţitul care are neruşinarea să mai candideze! Şanţul în care parcăm!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ăsta cred că a fost şi primar. La sectorul 1. Un nume ce nu poate fi uitat cu uşurinţă. Organiza prin şcoli nişte "expoziţii" cu carpete gen răpirea din serai:)
Am aflat atunci că acele covoare erau făcute de soţia lui.

Anonim spunea...

Despre el este vorba, Alandra! Cad unii în picioare, orice ar face, ceva de speriat!

Anonim spunea...

Prost administrator da' politician 'descurcaret', jucator la bursa politica. Hopa Mitica, cade ca pisica in picioare, exact la partidu' cu ugeru' plin.
Tactica de cameleon: dispari la momentul nepotrivit din partidul aflat la ananghie, si reapari la momentul potrivit in partidul Coca-Cola.
Morala? Nu exista la specia asta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...