marți, 6 mai 2008

Prostie inoxidabilă!
Sunt piteştean. Şi aflu, via Chinezu, de la NewMedia că o doamnă, o gingaşă doamnă din Piteşti vrea să devină "Doamna de Fier" a urbei copilăriei mele. Nimic rău în asta. Dacă nu s-ar fi pozat cu o bâtă metalică de baseball în mână. Ceea ce o descalifică, moral vorbind, ca om politic. Ca femeie, e treaba soţului din dotare, dacă-l are, să se descurce cum o şti cu farmazoanca! Ce urmează? Poze cu Fecioara din Nürnberg?
Şi un amănunt: doamna este LIBERALĂ! Doar liberalism cu parul nu avusesem în politica mioritică! De la libertatea de a trage cu puşca, poetic vorbind, la libertatea de a da cu parul, politic vorbind, e un pas pe care doamna cu pricina aproape l-a făcut.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Deci revenim la ciomăguţ. În călătoriile lui Guliver era o întâmplare dintr-o ţară anume, în care toţi erau mari înţelepţi. Şi aveau pe alături pe câte unul care să-i mai altoiască uşor cu ciomăguţul să-i trezească din meditaţie.
La noi cucoana vrea ghioagă. Aia de ieri ne invita să încercăm cu ea. Asta îi dă cu ghioaga şi alte simboluri falice. Tot la Botswana ajungem.

Anonim spunea...

Îiii.., ce mai ghioagă are cucoana. Mişto pregatire "Consultanta in domeniile management, negociere, dezvoltarea carierei, comunicare, luarea cuvântului in public"... dupa ce in 2004 a fost "sef de campanie in cartiere". Ştafăr de proximitate. De-aicea şi ghioaga, probabil o fi primit ceva avansuri de la electoratul scandilic.

Unknown spunea...

sarumana de blogroll, te-am adaugat si eu :)

Anonim spunea...

Mihnea, chiar îmi e de folos ceea ce faci! Gestul a fost logic. Şi eu îţi multumesc!

Anonim spunea...

Ce cunoscut mi-e Beuchammelul :)

Anonim spunea...

Baieti, la romani ca la Hollywood, dupa filmul "The Iron Man", urmeaza hitul "Prima Doamna de Fier". E de ris cind esti afara, dar va inteleg amarul. Madama te cam sperie cu bita in mina, asa ca vedeti voi liberalism...

Inah spunea...

buna dimineata...
citind, privind...nauca fiind de atatea mesaje si "afisuri" ..care mai de care mai nebune...ma incearca o intrebare:"or fi pus astia de-un concurs...si noi aflam ultimii"?
ca e prea de tot...
mai trairam noi vremuri de campanie...da' atata imbecilitate n-am simtit.

Anonim spunea...

Ina, concursul ăsta e implicit şi durează de 18 ani. Acum imbecilitatea a atins un maxim, pentru că nu mai există ceea ce numim "paznici ai bunului simţ". Scopul scuză mijloacele, fie! Dar sunt mijloace şi mijloace, chiar şi în ticăloşie. Numai că atunci când ticăloşia se întâlneşte cu mitocănia, cu lipsa de scrupule, cu incultura, vezi şi tu rezultatul.
Rău e că nemaiexistând alternetiva la anormalitate, lumea ia ceea ce se vede drept starea firească a lucrurilor. Ceea ce este de-a dreptul periculos!
Vorba aia: "Traăiască lupta pentru pace!" Bine, nu se potriveşte, dar ce dracu se mai potriveşte în ţara asta?

Anonim spunea...

Mie mi se pare ca fiecare poate fi cat de penibil vrea, pe banii lui. In orice societate, proiect, grup, comunitate exista si rateuri. Asta e tot, nu stiu de ce aveti mirari intelectuale, aberatiile si deviatiile au devenit o regula, lumea se transforma intr-o gloata care inghite, pe nemestecate, mesaje perturbatoare, cloncanind ca strutul la margica de sticla. Atata timp cat nu provoaca rau, prostia nu doare. In caz ca nu stiti, femeile au simtul ridicolului mai putin dezvoltat decat barbatii, mai ales cand vor sa castige. E ca si cum i-ai pune iepurasului o carabina in mana si i-ai spune sa-l impuste pe urs.
Traim intr-o noua paradigma in care bunul simt este exclus. Asta pt ca oamenii au constatat ca nu-i mai ajuta la supravietuire/parvenire/acumulare. Trist, dar adevarat. Se numeste paradigma nesimtirii democratice. Prostii si nesimtitii sunt mai multi si se voteaza intre ei. Ce n-ati inteles?

Anonim spunea...

Kripo, ştii de ce mă mir? Tipa nu e dusă cu pluta. Are un CV impresionant, am verificat. A studiat în Occident, a lucrat pentru firme occidentale, publică în Occident. Şi nu a înţeles nimic din valorile unei societăţi normale. Această incapacitate de a înţelege normalul mă sperie, nu doar la doamna cu pricina.

Anonim spunea...

Pai daca nici intelectualii de elita, atunci cine? O zicere din batrani spune ca prea multa scoala, strica la cap. Nu exista societate normala, nota bene. Exista doar societate de consum, punct. Care se combate prin miscari subversive, pt ca mesajele prin care suntem manipulati sunt si ele subversive. Subtil egal subversiv, in cele mai multe cazuri. Ex: blogurile slujesc inconstient celor care practica mindcontrol. Inainte exista o intimitate a discutiilor, acum punem aproape totul pe tapet, respectiv pe blog. Bucuria celor care au interesul sa vada si sa asculte ceea ce gandim, le dam materie prima gratuita pentru studii sociologice finalizate cu noi metode de manipulare in masa. Astea sunt dezavantajele comunicarii desantate in mediul electronic, s-a dus dracu' intimitatea si noi ne solidarizam inconstient cu ceea ce ni se pare a fi un instrument care ne ofera mai multa libertate de exprimare. Sigur, daca ma exprim critic, nu patesc nimic, nu acum si nu direct. Dar pe termen lung s-a gandit cineva ca, daca Marele Inchizitor vrea ca sa te analizeze are acum acces liber la opiniile tale exprimate intr-o relativ prieteneasca disputa cu alti bloggeri? Gata, ca m-am enervat.

Anonim spunea...

Kripo, nu e chiar aşa! Există nişte limite. Nu suntem dispuşi să punem totul pe masă! Puţini sunt cei care vor să şocheze, spunând tot. Există nişte mecanisme de apărare, din care fac parte şi minciuna, şi ipocrizia, şi dublul discurs, şi conformismul. Sper că nu e nimeni atât de tâmpit să creadă că mă cunoaşte doar citind ceea ce scriu!
Şi mai e ceva: volumul uriaş al informaţiei ce trebuie analizată. Un exemplu: NSA, în condiţiile automatizării analizei informaţiilor culese de la înfiinţarea sa, nu a putut citi nici 5% din ceea ce are. Nu mai vorbim de analiza detaliată. Aşa că or urmări ei pe unii sau alţii, dar concluziile sunt greu de extrapolat. Marele Inchizitor o să moară îndopat cu informaţie!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...