luni, 12 mai 2008

Starea de negare
Hillary Clinton nu se simte prea bine în campania electorală. Cum spunea David Letterman, ea are un avans confortabil doar în starea de negare a realităţii. Alţii îi recomandă cinci modalităţi de de continuare a cursei electorale: încăpăţânarea, izolarea, falimentul, fuziunea, panaşul, care o conduc spre unul şi acelaşi deznodământ: aruncarea prosopului. Doar că între Hillary şi Blaga, buldogul este madam Clinton!
Cum nu mă pasionează prea tare campania din SUA, unde TOATE subiectele delicate sunt ocolite cu obstinaţie, pentru că nu există soluţii simple, dar mai ales populiste, pentru a opri declinul unui imperiu care nu a apucat majoratul, o comentez, evident, folosind doar caricaturi.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt multe asemanari intre americani si romani: acelasi populism, naivitate, demagogie. Aceiasi oameni needucati. Mai adaug aceiasi neincredere in clasa lor politica. La ei insa pare ca exista sansa unei schimbari in mai bine. La noi?

Anonim spunea...

Speranţe sunt şi la noi. Diferenţa o face probabilitatea de materializare a lor, care la noi se freacă de zero! Şi apoi, într-un stat federal, de complexitatea celui american, se pot face corecţii încrucişate: se greşeşte la nivel local, se corectează la nivel statal; se greşeşte la nivel statal, se corectează la nivel federal. Intervin şi comunităţile, şi ONG, şi organizaţiile filantropice. Presa, până la un punct, e încă presă. Noi mai avem până să ajungem la o minimă stare de normalitate democratică. Dacă om ajunge vreodată!

Anonim spunea...

Găsiţi aici o foarte bună analiză pe subiect:
http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/05/10/bernstein.clinton/index.html

Anonim spunea...

Mulţumesc, voi consuma fără ezitare!

Anonim spunea...

Un alt fel de analiză :)

http://youtube.com/watch?v=_oHcjXpFvDc

Anonim spunea...

Linkul pierdut. Scrisoarea pierdută lol

http://youtube.com/watch?v=_oHcjXpFvDc

Sau : search youtube.com
keywords: New Clinton Fragrance

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...