duminică, 1 iunie 2008

Azi râdem cu Obama, Hillary şi McCain
M-am lămurit cum e cu alegerile de la noi! Iese negreşit cine trebuie, şi dacă nu iese, avem "noi" grijă să iasă! Nu mă întrebaţi cine este "noi", că n-am răspuns acum. Dar aflăm curând ce şi cum, după direcţia pe care o iau banii publici. Direcţie pe care o cam ştim, în paranteză fie spus.
Dar dacă vi se pare că la noi e balamuc, staţi să vedeţi ce-o să fie la democraţii americani! Fără filosofie ieftină, şi fără generalizări, politica are "calitatea" de a-i tâmpi pe unii, altminteri inteligenţi, super-educaţi şi plini de bani. Parafrazând un banc tâmpit de pe vremea lui Ceaşcă, ce dracu' pun ăştia în politică?
Madam Clinton nu se dă bătută şi merge din gafă în gafă spre compromiterea finală. Partidul Democrat face jonglerii cu delegaţii şi vrea să-i împartă pe aceea din Florida( ce Dumnezeu e cu statul ăsta? E prea aproape de Triunghiul Bermudelor? Prea multă lume senilă?) şi din Michigan, între madam Clinton şi Obama, care ar primi 40% dintre ei, pentru că nu participase la primare, ele având loc mai devreme decât se programase. Rămâne şmecheria cu supercandidaţii, care pot vota cum vrea muşchii lor, nu cum au decis alegătorii democraţi. Blaturi, blaturi, blaturi... Şi cum madam Clinton e o scorpie, nu e greu de ghicit ce şi cum!
La republicani McCain are de luptat nu cu un contracandidat, ci cu umbra lui Bush.
Caricaturiştii au profitat din plin de situaţie. Să râdem deci!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Râdem azi. Şi mâine. Şi poimâine. Noi cu râsul. Şi după aia...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...