duminică, 8 iunie 2008

Burghezia creatoare

Idolul "burgheziei creatoare"!

Poate nu ştiţi: Halaicu, Lis, Băsescu şi Videanu sunt produsele "burgheziei creatoare". Vă veţi întreba: "care burghezie"? Aia care a inventat afacerea Bordei, a betonat tot ce-i verde în Bucureşti, a făcut parcări private din domeniul public, a schimbat şi schimbă zeci de mii de kilometri de borduri, a născut Mafia retrocedărilor, stăpâneşte afacerile cu gunoi? Aia a cărei creativitate se rezumă la a inventa scheme pentru furat statul? Cum, Constanda, Puiu Popoviciu, Petrache, Jiji, Cocoş, Fecioara din Pleşcoi, Regii Asfaltului, toţi ăştia sunt "burghezie creatoare"?
Şi acum această "burghezie creatoare", intrată în panică după ce a văzut clipul doctorului, ăla cu buldogul, se va mobiliza la vot, pentru a-i asigura victoria lui Vasile Blaga, cel care le va garanta libera afirmare a "creativităţii"? Mă, dar câţi creatori din ăştia suportă bugetul Bucureştilor?
Apropo, nu adie cumva Vântu de panică şi prin Cipru sau Creta, pe unde s-a refugiat alt "burghez creator", tatăl FNI şi stăpânul "tonomatului" Buşcu, alt amator de mâncat rahat cu linguriţa?
Dar la acest din urmă capitol NIMENI, dar NIMENI, nu se compară cu TRU! Nici măcar Mircea Mihăieş, care dedică o profesiune de credinţă bordurilor, ca dovadă de civilizaţie europeană. TRU este profesionistul desăvârşit, absolut! Este PUPINCURISTUL SUPREM!
Şi cam asta simţi văzând "creativitatea" burgheziei şi a slugilor din presă!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cred că a fost o lovitură pt. ei ultimul clip al lui Oprescu. Se pare că a fost punct ochit punct lovit. Adică a adus procente. Altfel nu-mi explic cum s-a ajuns la performanţa - în nici un caz jurnalistică - de a comenta de trei zile un filmuleţ, in prime time pe RTV , şi în primă pagină în oficioase.
În altă ordine de idei, găsesc articolul lui Buşcu lipsit de conţinut, forţat în metafore , hiperbole şi dinastii. Iar titlul, identic cu apoteoticul final, că altfel n-avea nimic sula cu prefectura, trântit ca nuca-n perete.
Probabil cuvântul burghez are o altă semnificaţie pt. căţeluşi şi căţeloi, părând a fi mai degrabă sinonim cu parvenit.

Anonim spunea...

P.S. Burghezii mănâncă cu linguriţa dulceaţă, şerbet şi alte chestii dulci sau amare, frumos sau urât mirositoare :)
Parveniţii le mănâncă-cu polonicul pt. că n-au mai văzut .

Anonim spunea...

Alandra, ce m-a deranjat a fost această aparenţă de obiectivitate. spune tată: eu ţin cu Blaga! Şi ca atare i-o trag lui Oprescu din toate poziţiile. Aşa...

Anonim spunea...

Nu te pot contrazice!

Anonim spunea...

King Crimson - Epitaph
super ; cînd stau si ma gîndesc ce tineri aram si ce lucruri destepte citeam si ascultam....ma apuca infinta.oare a folosit la ceva? am mari îndoieli ( mai ales în ceea ce ma priveste)

Anonim spunea...

Fără să vreau mi-am amintit emisiunea de la TVR, cea cu ieşirea pe arătură a CVT-ului. Mihaiu se trezea spunându-i zirbagiului: dumneata l-ai pupat în fund pe Ceauşescu.
Apoi m-am uitat la corul ( nu numeros, dar zgomotos în ţocăituri) de clismaşi ai curului băsescian. Oare de cred ăştia că ce fac ei e operă de artă ?

Anonim spunea...

Pentru că la atât se reduce ideea lor despre artă: la transformarea umilinţei de a pupa ăn cur în statuie!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...