luni, 2 iunie 2008

Pro Democraţia ne vrea cenzuraţi!
"Ca urmare a extinderii la scară largă a folosirii noilor canale media („new media”) în campania electorală, Asociaţia Pro Democraţia atrage atenţia autorităţilor române asupra necesităţii extinderii jurisdicţiei legislaţiei electorale la mesageria instant, bloguri, reţele sociale virtuale, website-uri al căror conţinut este creat de utilizatori, mesaje virale etc. "
De sub masca de campioni ai democraţiei, care a înşelat pe multă lume în România, rânjeşte, când este vorba de aşa zisele "Organisme ale Societăţii Civile", cel mai evident şi mai periculos totalitarism, cel elitist.
Pro Democraţia te vrea cenzurat! Cu căluşul în gură! Vrea să-ţi sigileze tastele! Să-ţi controleze e-mailurile! Astea în numele respectării uneia dintre cele mai inepte şi mai încâlcite legislaţii electorale!
Băi, democraţii lu' peşte, cine dracu' vă mai crede? După imbecilitatea asta de propunere, vă puteţi auto-desfiinţa!

14 comentarii:

Unknown spunea...

eh, hai, nu e chiar asa. oamenii au intentii bune. problema e ca nu stiu despre ce vorbesc :))

Anonim spunea...

Asociatia Pro-...Ce?

Asta e ca vorba aia: "Noi suntem aici sa aparam democratia, nu sa o practicam!"

Anonim spunea...

Mihnea, păi dacă nu ştiu despre ce vorbesc, de ce vorbesc? Ce-i deranjează? Estimările celor de la institutele de sondare a opiniei publice, publicate în cursul zilei pe bloguri? Dar ce, eu le-am dat? Le-au dat institutele, sau cei care le-au comandat. Nu sunt anonimi. Aplicaţi-le legea, fraţilor!
Au încercat aşa ceva francezii. Le Monde şi alte ziare franceze s-au mutat pe serverele unor "prieteni" din Elveţia, spre exemplu. Şi tot au dat estimări la prezidenţiale, în cursul zilei, şi nu seara, după închiderea urnelor.
Şi ce facem? Ne judecăm cu You Tube? Cu Yahoo!? Cu Google?

Anonim spunea...

Păi da! Că aşa-i la noi! Forma bate fondul! Şi e cu mult mai rentabil, financiar vorbind, să "aperi" democraţia, decât s-o practici.

Anonim spunea...

Asociatiile lu' Peste Democrat! Cu timpenii de asta isi pierd si ultimul dram de credibilitate. Societatea civila in Romania e sublima la limita inexistentului. Asa zisii civici nu au fost decit niste trompete folosite in interese partinice de grup nicidecum in folosul societatii civile.

Anonim spunea...

Deh, atunci cand spatiul virtual le era favorabil celor din dreapta esichierului polititic, utilizarea internetului, a retelelor de telefonie mobila si a alot forme de comunicare libera era de bon ton si consfintea suprematia intelectuala a votantilor si simpatizantilor dreptei.
Acum, cand situatia s-a mai echilibrat si a rasarit o recolta frumoasa de sinapse neuronale si pe plantatiile stangii, baietii bine tunsi si frezati de la ONG-uri s-au suparat. Sa le fie de bine!
Din motive de sportivitate, le-as ura sa se racoreasca olecuta si sa nu mai emita ineptii. Se fac dracu' de miru' lumii! Asa e viata, complexa si complicata, dupa cum ne-a spus in ultimele decenii cineva care cam cunoaste cum merg lucrurile sub ceruri.

Anonim spunea...

Ai perfectă dreptate. De fapt, oamenii noştri sunt supăraţi pentru că, de data asta, acea stângă difuză, informală, dar şi o parte a celei formale, pentru că nu se puteau exprima public altfel, s-au folosit inteligent de noile tehnologii, şi au făcut o breşă în gândirea unică propagată de mediile de informare, favorabile dreptei. Aşa că un pic de control nu ne-ar strica. Dacă o făcea buldogul portocaliu, poate că nu mă indigna foarte tare propunerea. Dar s-o facă Pro Democraţia? Până peste poate!

Anonim spunea...

Asta mi se pare culmea. Unde s-a mai pomenit asa ceva!?

Anonim spunea...

Corina, tu mai ai iluzii în legătură cu "societatea civilă"? Mai ales când face servicii unor politicieni sau partide. A se scuti!
Da, sunt ONG care sunt realmente utile. Le ştii şi tu. Dar ele îşi fac treaba departe de lumina reflectoarelor, cu dedicaţie şi modestie. Şi nu vorbesc prostii!

Anonim spunea...

De asemenea, in numele bucurestenilor, asociatiile societatii civile cer bloggerilor cu simpatii de stanga sa se dezica public de Ion Iliescu, precum si de cei care inca nu s-au dezis public de Ion Iliescu, considerand imorala prezenta in noile canale media ("new media"), pe durata campaniei electorale, a celor inca nedezisi.

Anonim spunea...

Evnoe, mi se pare pe cât de firească cererea, pe atât de logică. Logicqa lor, nu logica democraţiei.Nu s-a întâmplat. Încă! Dar flăcăii au potenţial. Or tocmai de potenţialul ăsta trebuie să ne temem!

Anonim spunea...

Şi chiloţii cum să fie ? Cu galbenu' în faţă şi maroul în spate sau invers ? Domnu' nea Caisă de la democraţia cum îi poartă ? Că ne conformăm.
Că nu-i obligatoriu să rămânem cu ei albi, dacă nu vrea societatea ciovilă.

Anonim spunea...

Depinde care culoare e mai tare! Ca să se vadă, să nu producem confuzii!

Realitatea lui Petria spunea...

Culmea, Pro Democratia...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...