marți, 17 iunie 2008

Soluţia morală Jiji
În ceea ce priveşte capacitatea lui Traian Băsescu de a face din alb negru şi invers, nu mai avem ce noutăţi să vă dăm. Am văzut tot ce se putea vedea în materie de suceală, de răstălmăcire, de nesimţire şi de rea credinţă. Ca urmare vestea că Ciobanul Luminii, Stăpânul Hectarelor din Pipera, amicul său de şpriţ, a decis să se alieze cu PD-L pentru a da bucureştenilor nu doar o nouă majoritate în Consiliul General, ci şi noi contracte Luxten, Regilor Asfaltului şi celor ai bordurilor, noi zgârie nori la care se va ajunge pe poteci de munte, cu Pisicuţa lui Hogaş, dar mai ales noi betoane acolo unde a mai rămas vreun petec de verdeaţă nu ne miră. Ne face silă!
Murgeanu va fi şi de aici înainte, fie vară, fie iarnă, prezent pe strada ta, ca să vadă unde e rost de o nouă asfaltare, despre care un pupincurist portocaliu încerca să ne convingă că merge musai la pachet cu schimbarea bordurilor, care sunt de beton, şi se sparg! Ce convenabil! Unde sunt miile alea de kilometri de borduri din granit? Unde sunt dalele alea scumpe cu care era pavată piaţa din faţa Casei Poporului? Schimbate pe vremea lui Băsescu, dacă vă mai reamintiţi scandalul?
Mai drăguţă este "cariera" celuilalt posibil viceprimar al majorităţii prezidenţiale din Consiliul General: 32 de ani, avocat, director adjunct al Institutului de Studii şi Cercetari ale Terorismului şi consultant de specialitate al Revistei "Terorismul azi" . Bravo, frate! Un expert în terorism lipsea Primăriei Generale, de parcă lenea, incompetenţa, corupţia, nepăsarea, aroganţa funcţionarilor din Primărie nu ne terorizau destul! Acum ne vor teroriza cu metodă, nu, aşa, amatoristic! Şi apropo: la ce-i trebuia lui Jiji un expert în terorism? Nu-i ajungea galeria Stelei?
Soluţia morală Jiji este gate de acţiune! Avem însă o nedumerire: ne întoarcem la hârjonelile dintre Traian Băsescu şi Consiliul General dominat de PSD între 2001-2004? Dacă da, vă spunem încă de pe acum numele viitorului preşedinte al României, din 2009: Sorin Oprescu! Doctore, pune mâna pe colecţiile de ziare din epocă şi studiază-le cu creionul în mână! Ai ce învăţa!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Interesantă lipsa de reacţie a "societaţii civile" (mă refer la ACEA soc.civilă) la această alianţă imorală PD-L - PNG.

P.S.
Eu nu aş accepta să am un "şef" ca Becali, în vecii vecilor. Interesant de studiat cum avocaţi, specialişti în terorism, medici,profesori, şamd , acceptă totuşi postura de subalterni ai lui Becali.
De ce să ne ascundem de adevăr? Jiji este un semianalfabet. Cu bani mulţi (dar murdari) ce-i drept.

Anonim spunea...

Alandra, deşi e banal ce spun, ştii cum e: cum îţi aşterni, aşa dormi. Dacă alegi în troaca lui Becali, accepţi că poţi fi mâncat de porci! E un calcul de riscuri-beneficii. Dacă lor le dă cu profit, asta e! Să pupe dosul Ciobanului Luminii!

Anonim spunea...

E mult mai trist să te bagi în troacă ştiind că te mănâncă porcii şi să te trezeşti păscut de o oaie...

Anonim spunea...

Ai dreptate, Gabi! Culmea umilinţei este să te mănânce o oaie, tu fiind în troaca porcilor!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...