marți, 24 iunie 2008

Tăntălăul şi ambasadorul
Tăntălăul este un oarecare Traian Bujduveanu, român stabilit în sublima democraţie a Marelui Licurici, care a încercat să dea şi el lovitura şi să-şi împlinească visul american, cu arme americane vândute Iranului. Boul îşi închipuia că ceea ce le-a fost permis lui Oliver North şi lui Ronald Reagan îi va fi pemis unui amărât de emigrant rupt în cur?
Ambasadorul, ei da, cu el e altă poveste! Dar tot cu arme. Chinezeşti, de pe vremea lui Pazvante Hodgea, vândute, gata ruginite şi expirate, de alţi închinători la sliţul Marelui Licurici, albanezii, armatei afgane. În ciuda legii americane, dar cu directa implicare a ambasadorului SUA la Tirana, John L. Withers II. Ce leagă cele două poveşti? Firmele prin intermediul cărora se desfăşura "negoţul" îşi au sediul în Florida. Unde, surpriză! guvernator este fratele lui Dubya! În toată această poveste cea mai surprinzătoare este candoarea Departamentului de Stat! Acum complicităţii i se spune candoare?

9 comentarii:

Anonim spunea...

In cel priveste pe romanul din poveste ma intreb cum a pus el mina pe piesele alea de schimb pentru doua tipuri de elicopter si avion militar si le-a exportat fara sa aibe licenta. Cred ca sunt multe lucruri care fie nu se spun, sau se spun inexact. Banuiesc ca sunt mult mai multi implicati.

In rest, mult cacao albanez cu luminari chinezesti pe tortul american.

Anonim spunea...

Catre Parchete

(toate, y compris DNA- sunt expert parlamentar si, in aceasta calitate, sigur prezint interes)

Declar ca posed in Bucuresti, strada Turbinei nr. 23 (Cartier Floreasaca), sub partea din spate a casei, un spatiu bine fortificat, zidit, boltit, inalt de trei metri si mai bine, in suprafata de cca. 30 m.p., impartit in doua incaperi inegale.

Usa de la intrarea in respectivul spatiu subteran si cea care delimiteaza incaperile sunt metalice.

Precizez ca nu am mentionat spatiul cu pricina, ca atare, in declaratia mea de avere actualizata, conform legii, anul acesta si depusa (daca nu ma insel) in 12 iunie 2008.

L-am omis si in declaratia precedenta.

Rog sa fiu investigata sub aspectul savarsirii infractiunii corespunzatoare detinerii de pivnita cu usa/usi metalica/metalice si ziduri groase de peste jumatate de metru fara a declara ca, astfel, sunt posesoare de buncar (las la latitudinea dumneavoastra, stimari domni procurori, incadrarea legala).

Rog insistent sa fiu admisa in cercul select al posesorilor de buncar din care face parte Adrian Nastase, de care sunt foarte atasata.

Cu stima,

Ioana Ilie

Anonim spunea...

Doamnă,

Cred că auto-denunţul dumneavoastră ar mai fi putut aştepta. DAN poate face un gest şi anchetează legătura lui Murgeanu cu interlopii, sau a Luxten cu buldogul portocaliu şi autoarea de succesuri!
Apropo, se păstrează bine vinul în pivniţa dumneavoastră?

Anonim spunea...

Plangerea asta catre parchete si lambriuri a fost postata pe mai multe bloguri, dupa cum vad.
Pe tema cu armele, ambasadorul de la skipetari pare mai mult intermediar... armele le vindea Efraim Diveroli, care a primit firma de la tat-su cado de ziua majoratului. El era contractorul pentru Afgania, iar arme si munitie a pescuit si de prin Romania (productie din anii 60, scriau gazetele). E de ceva luni subiectul. Partea simpatica din ce-mi aduc aminte e ca Efraim asta avea un manager la firma licentiat in masaj, avand undeva in jur de doujdeani sau pe acolo pe undeva. Buna si cosmetica asta la ceva. Din partea cu Bujduveanu al nostru nu inteleg ce drecu le trebuia la iranieni piese de F-14 cand vine IAF-ul in vizita cu 100 de F-uri mai noute, si-si pot procura singuri piese de schimb (daca remote-sentries-urile de le-au vandut rusii o sa poata pune la pamant vreunul, ca la sirieni n-au fost prea eficiente).

Anonim spunea...

F 14 a fost vândut Şahului înainte chiar de a intra în dotarea armatei americane. Şi nu sunt puţine! Iranienii nu au acces la armament de ultimă generaţie, fiind sub embargou. Avionul nu e tocmai depăşit, şi când nu ai altul...
Cât priveşte armamentul rusesc, eu unul nu mi-aş baza calculele pe slăbiciunile lui! Sirienii nu au folosit rachetele S 300 pentru că nu era cazul! În schimb evreii au simţit pe "blindajul" lor ce înseamnă rachetele antitanc Kornet, în Liban. Şi e vorba de tancuri Merkava! Iar Kornetul e din anii 80.
Şi încă un amănunt: dacă vor să atace Iranul, evreii trebuie să obţină neutralitatea Rusiei. Altminteri nu au nicio şansă. Nu vor trece nedetectaţi de ruşi. E mai complicată situaţia. Iar unii încearcă să facă şi ei un mic gheşeft. De vreo câteva miliarde! Că bătaia peştelui e în Irak, acolo fiind şi noi la "datorie"!

Anonim spunea...

Căldură mare , crame, gheaţă şi imbecili consideraţi americani sau nemţi sau italieni sau orice altceva, până în momentul în care devin infractori; atunci li se descoperă, întâmplător, originea română.
A fost şi cazul unui judecător american,pornografic, săptămâna trecută; bineînţeles că s-a descoperit că era român la origini..

Anonim spunea...

Vorbesc de remoturile de ultima generatie, pe care israelienii le-au incercat in septembrie anul trecut in Siria si care pareau a fi performante (fixeaza doua tinte aeriene simultan si alte gadgetarii). Atunci cand Bibi a facut o tampenie mare cat el, felicitand IAF pentru succesul unei operatiuni devenita publica abia peste vro 3 saptamani, de s-au facut albastri generalii. Sigur, israelienii isi asuma si posibile pierderi, insa am asa o vaga banuiala ca tura asta vor da cu niste termobarice de tip MOAB de o sa danseze seismografele tocmai pe la Izmir. Vad ei pe urma ce vor rusii.

Anonim spunea...

Alandra, asta face parte din complexul nostru de inferioritate! Să fim băgaţi în seamă, indiferent de motiv!

Anonim spunea...

Bun, şi ce rezolvă? Pot folosi orice arme vor ei. Iranul e altceva decât Siria, Irakul, Iordania, Liban şi alţi ciumeţi din zonă!
Şi să nu se bazeze prea mult pe faptul că americanii stau în spatele lor!

Iar americanii nu ar trebui să-i încurajeze, pentru că va creşte producţia de coşciuge în Irak.

Chiar nu vrea nimeni să înţeleagă că fără Iran nu e posibilă pacea în Orientul Mijlociu? Şi nici fără chinezi şi ruşi!

eu le urez succes evreilor! Dar să ună mâna pe cartea de istorie, capitolul despre unul Pirus!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...