sâmbătă, 12 iulie 2008

Analfabeţi funcţionali
Unul din doi elevi români în vârstă de până la 15 ani are reale dificultăţi în a citi un text şi a înţelege ce citesc! Corina Creţu are pe blogul ei un articol extrem de la obiect pe această temă. Cu alte cuvinte, şcoala românească produce analfabeţi funcţionali pe bandă rulantă. Avem vreun motiv să ne mirăm de asta, într-o ţară condusă de tot felul de analfabeţi funcţionali la capitolul politică şi administraţie? Nu, evident! Şi atunci?
Am făcut tot felul de reforme tembele, din care românul a rămas cu o singură idee: frate, se poate cumpăra orice în ţara asta! Să ne cumpărăm diplomele ca Q7-ele! Cu cât mai multe masterate şi doctorate, cu atât mai bine! Dau bine pe pereţi, lângă fazanul împăiat şi sabia ninja, şi impresionează pe bizonii care n-au avut bani decât de-o diplomă de bacalaureat!
Şi uite aşa "diplomaţii" ăştia se uită la tine cu dispreţ şi-ţi scuipă în faţă "cojile de seminţe" ale "inteligenţei lor". Şi uite aşa ne umplem ţara de succesuri multe!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mersi frumos :). O dupa-amiaza linistita si frumoasa!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...