luni, 28 iulie 2008

Apărarea "siciliană"a ţuluşului şef
Se apropie cu paşi mari ziua în care Daniel Morar va fi reconfirmat în fruntea DNA, sau dimpotrivă, licenţiat cu un şut în cur. Licenţierea ar fi, într-o ţară normală, în care cei care exercită puterea, dar şi "câinii de pază ai democraţiei" mai au un dram de bun-simţ, soluţia normală şi firească. DNA este o instituţie în stare de faliment. Moral, dar şi profesional. Nu detaliez, ştim cu toţii despre ce este vorba.
Ca de obicei, noi vom alege soluţia cea mai proastă! Adică vom păstra un idiot în fruntea DNA, doar pentru că aşa nu se pricopseşte nimenui cu un set de cucuie în plus. Şi apoi, toată lumea are de câştigat de pe urma incompetenţei lui. Băsescu, pentru că l-a ţinut în braţe, şi eşecul lui Morar ar fi şi eşecul lui. În plus, poate da o mână de ajutor, mai plimbând, la momentul oportun(şi când nu e un moment oportun într-o campanie electorală?) prin faţa camerelor de luat vederi ceva adversari de-ai săi şi de-ai PD-L.
Moliceanu e şi el mulţumit. Dacă îl lasă dracului în pace pe Morar, nu-şi mai ridică în cap "societatea civilă", care şi aşa a intrat în trepidaţie la auzul zvonului că Morar ar putea fi schimbat. Şi dacă îl mai joacă puţin Morar pe Orban, spre pildă, asta e bonus!
Nici PSD nu are nimic de pierdut dacă Morar rămâne la locul lui. Şi aşa nu mai crede nimeni în imparţialitatea şi în profesionalismul DNA. Un şef nou ar vrea să demonstreze că DNA nu e cum se spune, adică bună de nimic. Şi nu ştii ce surprize pot să apară. Acum e bine: de Morar s-a lipit definitiv o etichetă: şeful poliţiei politice a lui Traian Băsescu. Victimizarea poate aduce mai multe beneficii decât schimbarea lui Morar. Ca să nu mai vorbim despre avantajul pesediştilor, de a nu mai fi muşcaţi de cur de aceeaşi "câini de pază", care latră deja preventiv, primii doi, Cristian Pătrăşconiu şi Liviu Antonesei, în "Cotidianul", ceilalţi doi, Mircea Marian şi Sorin Ioniţă, în "Evenimentul Zilei".
Totul este de un penibil care ne scuteşte de orice comentarii. Prostituţia intelectuală este în floare! Cât de Sorin Ioniţă să fii, şi cât de lipsit de caracter, să emiţi astfel de panseuri, când ştii bine că faci parte din echipa de zgomote pro-Morar: "Strategiile sunt şi ele aceleaşi: se mobilizează presa tendenţioasă şi comentatorii de casă pentru a crea vacarm şi confuzie, mediu în care nu e important să argumentezi de ce ar trebui înlocuit Daniel Morar, ci doar să laşi impresia, prin repetare din multe surse, de inevitabilitate a acestei înlocuiri." O, da! "Evenimentul Zilei" e "presă obiectivă" şi total netendenţioasă, deloc portocalie şi pupinbăsească! Iar el şi Mircea Marian nu sunt deloc comentatori de casă ai lui Băsescu şi ai PD-L! Cine se dădea în bărci la lansarea candidaturii lui Vasile Blaga? Mama mare? Sictir!
Mafia civică, din care face parte şi Iniţiativa pentru o Justiţie Curată(care a produs la minut un apel în apărarea lui Morar), mafie care a lansat în presă aşa-zisa schiţă de Raport, în care ne păştea şi amânarea adoptării euro, şi aceea a aderării la spaţiul Schengen, a ieşit la atac! La ordinul lui Traian Băsescu, cel care nu mai ştie ce sfori să tragă, pentru a mai obţine un mandat. Dacă se bazează pe lătrăii ăştia, s-ar putea să aibă cea mai mare surpriză a vieţii lui!
PS. Salutăm apariţia volumului de "omagii", de fapt a monografiei dedicată vieţii, muncii şi ciordelilor lui Traian Băsescu de Marius Oprea. Va fi cea mai bună carte de umor a verii!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Trebuie sa ne gandim si la un final sah :) De exemplu cal contra nebun. De cele mai multe ori castiga nebunul, dar au existat partide senzationale in sahul maestrilor, cand a castigat calul :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...