miercuri, 23 iulie 2008

O ciorbă de potroace la coana economia!
Dubya o comite din nou! Aflat în Texas, la un eveniment dedicat strângerii de fonduri pentru republicanul Pete Olson, dubyanezul se apucă de analize economice globale. Dar ca să nu-şi tocească prea mult neuronul, foloseşte ce ştie mai bine: experienţa lui de fost consumator fruntaş pe ramură. ""Wall Street s-a îmbătat... iar acum are o mahmureală. Întrebarea este cât va dura să-şi revină şi să nu înceapă să afecteze toate aceste instrumente financiare sofisticate".
Soluţia e simplă! Chelner! O ciorbă de potroace la coana economia! Să fie acră şi fierbinte!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Spre deosebire de Reagan, administratia lui nea Walker a abjurat tocmai de la ceea ce a facut economia americana mare, si anume piata libera - pentru a se dezvolta in primul rand cei competitivi si capitalul lucrativ. Aplicarea principiului " e prea mare sa permitem esecul" si incentivele federale (unde banii, de fapt, vin de peste tot) intru socializarea pierderilor o sa retranga FED-ului marja actiunii in politicile economice. Pentru a duce eroarea mai departe, se aplica cu indarjire un "keynesism" militar sui-generis, turnandu-se fonduri cu nemiluita in toate tipurile de contractori. Normal ca economia pare beata, insa mahmureala s-a extinsa la toate bancile (olandeze, daneze, nemtesti, chineze s.a.m.d.) care au bagat banii actionarilor mizand pe "imprumutacul" american si capacitatea lui de a plati ipoteci la nesfarsit. La un moment dat situatia va fi depasita, insa cu pretul inghitirii unor halci bune din cresterea economica a altora. Orium, noi fiind defazati vom intra mai adanc cand ceilalti tocmai vor fi iesit.

Anonim spunea...

Era un banc, pe vremuri : "americanii or sa moara inaintea noastra la sfarsitul lumii. De ce? Ca noi suntem, cu 100 de ani, in urma!"
Asta ca se ne mai destindem.
ruxi

Anonim spunea...

I-o fi plasat Baselu niste sticle de la Voronin. De-acolo vine teoria mahmurelii. Nu ca n-ar fi spus prostii si fara ele...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...