vineri, 18 iulie 2008

O victorie a Mafiei retrocedărilor
Conferinţa de presă de astăzi a preşedintelui Traian Băsescu este dovada cea mai evidentă a puterii Mafiei retrocedărilor, şi o ruşine. Nu ştim cu ce anume îl are la mână această Mafie pe şeful statului, de s-a văzut obligat să iasă pe televiziuni şi să anunţe un lucru până la urmă banal, cum este trimiterea spre re-examinare a unei legi. Mă aşteptam să vorbească mai degrabă despre amprentarea românilor din Italia, despre afirmaţiile ministrului de interne italian Roberto Maroni. În schimb încearcă să-i disculpe pe oficialii italieni, şi ne asigură că "“poziţia mea este o poziţie în interesul românilor”. Doar că uită să ne spună care este poziţia sa!
Prin gestul său, atipic pentru un şef de stat, Traian Băsescu ţine să-i liniştească pe toţi cei care au cumpărat drepturile litigioase. Pentru că nu de grija foştilor proprietari moare el, de vreme ce a cumpărat o casă naţionalizată pe Legea 10, ci de grija celor care cumpără drepturi litigiase, fără de care foştii proprietari nu pot spera să vadă nici case, pământuri, nici bani. Nu mă interesează argumentaţia refuzului. De altminteri, cât de curând vom vedea falsitatea multora dintre aceste argumente.
Interesante vor fi, după această intervenţie a şefului statului, evoluţiile de pe piaţa imobiliară în următoareler luni. Vom avea mari surprize, pentru că este foarte posibil ca Parlamentul să voteze Legea tot în vechea formă. Şi mai interesant: de obicei, pedeleii atacau astfel de legi la Curtea Constituţională. Acum nu au făcut-o. De ce? Nu cumva pentru că ştiau că nu au şanse?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Evident ca nu au curajul. Era logic sa o trimita la CCR din moment ce o critica de neconstitutionalitate. Nu are el dreptul de a decide asupra acestui lucru.
Ii este teama probabil si de ce se va descoperi la PMB daca Oprescu se tine de cuvant. Cred ca ne luam cu mainile de cap daca aflam cum a lucrat el in favoarea mafiei retrocedarilor in calitate de primar general...

Anonim spunea...

Alandra, că toată cariera lui este clădită pe tupeu, e una. Dar să duci tupeul atât de departe, şi din postura de Preşedinte al României, deja trecem peste limita bunului simţ. Ca să nu mai spun că îşi bate joc de demnitatea de şef al statului.

Anonim spunea...

Eu sper ca e doar joc de glezne, sa le dea satisfactie si mafiotilor.
A doua oara e "obligat" sa o promulge!
ruxi

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...