joi, 31 iulie 2008

Un "bagabond" la Roma şi alte nimicuri
Ceauşescu nu s-a gândit la asta: o şatră de protocol! Ei bine, Băsescu a avut parte de aşa ceva la Roma, unde s-a dus ca să aibă de unde veni, pentru că nu-l văd pe Berlusconi, nici beat fiind, să renunţe la măsurile luate împotriva imigranţilor ilegali, inclusiv împotriva ţiganilor şi a românilor, de dragul cheliei lui Băsescu. Şi ştiţi cât urăşte Berlusconi chelia! A fost în starte să suporte supliciul implantului de păr, numai să scape de muscodrom.
Câtă ipocrizie în existenţa acestei şatre de protocol de la periferia Romei, unde legea o fac tot felul de derbedei de prin Craiova, dacă am înţeles bine, care s-au auto-proclamat "bulibaşi" şi fac ce vor cu "supuşii". Ce instructiv-educativ a fost fost dialogul dintre bulibaşi şi "bagabont" , cum "elegant" îl caracterizează Radu Mazăre, primarul Constanţei, pe Traian Băsescu! Prietenul Mordechai le zice mai bine decât mine pe tema asta, aşa că vă invit să-l citiţi.
Totul face parte dintr-o amplă campanie de imagine, al cărei obiectiv central este relansarea carierei politice a lui Traian Băsescu, puternic depreciată după patru ani de neîmpliniri măreţe! Este o campanie de imagine şi atât! Pentru că ea nu este însoţită de un proiect politic consistent, fezabil, care să fie în acord cu agenda publică. Traian Băsescu nu este omul proiectelor, este omul toanelor de moment. Topârceanu versus Sadoveanu! Traian Băsescu poate fi sclipitor pe trei pagini, dar nu va scrie niciodată "Fraţii Jderi"!
După ce va trece puntea reconfirmării lui Daniel Morar, se va termina şi neaşteptata lună de miere a relaţiei sale cu Guvernul Tăriceanu III. De fapt, Morar e tot ceea ce i-a mai rămas la îndemână pentru a încerca obţinerea unui nou mandat. Şi-l va folosi până la abuz. Deja suspecţii de serviciu: Adrian Năstase, Şerban Mihăilescu şi Radu Mazăre au început să facă prima pagină a ziarelor, chemaţi din nou la DNA. Reîncălzirea diverselor supe, gen "mătuşa Tamara", nu mai impresionează pe nimeni, oricât s-ar strădui fătucile din televiziuni să facă din rahat bici!
Dar să mizezi pe anticorupţie, după patru ani de eşecuri usturătoare, şi în condiţiile în care tu şi apropiaţii tăi sunteţi suspectaţi de grave acte de corupţie, e semn de disperare şi de lipsă de viziune! Cum lipsită de viziune a fost vizita de la Roma, de astăzi. O vizită evident prost pregătită, fără obiective realiste, de la care România nu are ce aştepta. Iar ţiganii din Italia şi mai puţin! Pentru că înainte de a avea de-aface cu rasismul italienilor(care e rasism, ce s-o mai dăm după copac!) şi cu legile discriminatorii ale guvernului Berlusconi, ţiganii au de înfruntat lăcomia şi violenţa liderilor lor, bulibaşii care îi trimit la produs şi le iau banii obţinuţi din cerşetorie şi din furtigaşuri. Stând de vorbă cu ei, Băsescu i-a legitimat, dacă mai aveau nevoie de aşa ceva!
Un "bagabond" în fruntea României. N-ar fi nici primul, nici ultimul. Numai că tupeul actualului şef al statului este de-a dreptul imperial! Numai că o ţară se mai conduce şi cu altceva, nu doar cu tupeu. Cu inteligenţă, moralitate, integritate, patriotism, devotament, demnitate. Dar nu e Băsescu omul de la care să cerem şi altceva decât tupeu!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mi-am tot ţinut un comentariu până după conferinţa de presă comună. Am zis să vedem şi cireaşa de pe tort. Şi am văzut-o. Şi nu mi-a mai ars de comentat. Ce să mai comentez?? Ce mai e de spus. S-a dus acolo ca să ne anunţe că îi vom ajuta pe italieni în implementare programului lor. Să ne fie de bine.

Anonim spunea...

Prietene, doar nu crezi că se ducea să facă ceva! Nu, el s-a dus pentru impresie arrrrtistică! Ce-i aia, un non-paper?! Să fim serioşi!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...