joi, 24 iulie 2008

Vremuri grele pentru tabloide
Tabloidele vor avea mari probleme. Nu la noi, unde jurnaliştii sunt pe felie cu "victimele" dezvăluirilor, după reţeta consacrată: "mai scrieţi ceva şi despre noi, băieţi?", ci în Marea Britanie, patria liberalismului, excentricităţilor de tot felul şi a tabloidelor, evident!
Numai nişte proşti, şi aroganţi pe deasupra, îşi puteau închipui că oameni cu bani şi statut, influenţă politică şi puternice interese de apărat, cu conexiuni în justiţie, vor accepta la nesfârşit să fie hărţuiţi în intimitatea lor şi umpluţi de rahat pe prima pagină a tabloidelor, în numele "libertăţii de exprimare" şi al "servirii interesului legitim al cititorilor".
Nimeni nu doreşte ca viaţa să-i fie transformată în marfă de nişte hiene de presă, al căror singur Dumnezeu este profitul! Înalta Curte de Justiţie din Londra i-a dat dreptate lui Max Mosley, patronul FIA, în conflictul lui cu tabloidul "News of the World", pe motiv de violare a intimităţii. Judecătorii au considerat că demersul "jurnalistic" nu a servit interesul public, drept pentru care jurnalul a primit o amendă de 60.000 de livre, circa 76.000 de euro, ceea ce este surprinzător de dur şi de mult.
Mai interesant este altceva: în Marea Britanie NU există o lege care să apere dreptul la viaţă privată, dar petenţii fac apel la Convenţia Europeană a drepturilor omului, care garantează dreptul la respectarea vieţii private şi a familiei.
Aveţi mai jos "corpul delict", care nu demonstrează cine ştie ce, iar amalgamul dintre sado-maso şi nazism este o insultă pentru inteligenţa oricui nu are creierul până într-atât scăldat în bere încât să nu mai facă priză cu realitatea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

bine scris!

Olahus

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...