miercuri, 20 august 2008

Ce a văzut Ioan T. Morar în China Anticomunistul Ioan T. Morar a plecat în China comunistă, la Olimpiadă. Pe banii celor de la "Alexandrion". Şi ce vede el în China, la Olimpiadă, şi ţine să ne arate pe blogul lui?

Se întreabă, şi ne întreabă ce scrie pe banner şi în cât timp am învăţa chineza. N-a precizat cum, dar probabil se gândea la metoda verificată cu limba rusă, în speţă cântând. Sper din toată inima că acolo scrie: "Idioţii nu sunt bineveniţi în China."

De ce ne prezintă astea, chiar nu ştiu. O bere e o bere, chiar făcută de chinezi. Iar o Cola rămâne o Cola, chiar dacă pe cutie scrie în chineză.

La asta se rezumă China, după mintea lui Morar? Cum se vede până acum, da! I-o fi frică să nu-l blameze colegii de anti-comunism de crâşmă şi de omagii ceauşiste de la "Viaţa studenţească"?

Între timp, Ioan T.Morar publică un prim articol scris "la faţa locului". Şi ce-l interesează cel mai mult pe individ? Dacă ghidul lui, sau recepţionerii de la hotel sunt membri partid, curiozitate căreia îi dedică juma' de corespondenţă. Şi e foarte sictirit de faptul că nesimţiţii ăia de chinezi nu au pus mâna pe carte să înveţe limba engleză, astfel că ilustra sa persoană s-a găsit în faţa Marelui Zid Chinezesc de Cuvinte. Ce să zic! Taximetriştii noştri nu ştiu nici limba română!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...