joi, 25 septembrie 2008

Gluma anului
Muza inspiratului european al anului
Poate credeţi că aţi văzut tot ce se putea vedea în materie de absurd în minunata noastră patrie. Căreia i se potriveşte de minune numele de Republica Absurdă România. Ei bine, asta sigur nu vă trecea prin minte: Daniel Morar, provizoriul şef al DNA, se afla printre finaliştii pentru premiul "Europeanul Anului", fiind nominalizat la categoria "Inspiraţia anului", "pentru că a ridicat lupta anticorupţie la un nivel înalt". Aţi văzut o motivaţie mai suprarealistă decât asta?
La Bruxelles se joacă ceva ce nu are nimic de-aface cu fair-playul. Iar această nominalizare este un mizerabil joc politic, în favoarea unor interese care nici măcar ale unei naţiuni sau alta nu sunt. Aşa, măcar ştiam un rost şi o socoteală: e omul nemţilor, sau al franţuzilor, sau al italienilor, şi ne dau de înţeles că un anume interes al lor în România este prejudiciat. Nici asta nu e în regulă, dar măcar aşa funcţionează sistemul "serviciu contra serviciu".
Nu, aici este vorba de o nebuloasă de interese, ale unor birocraţi ai UE, ale unor ONG uri care se adapă cu bani europeni, ale unor cercuri politice mai mult sau mai puţin radicale, care-şi au proiectul lor în legătură cu România. Nu am apucat să cunoaştem serpăraia de la Bruxelles, dar va fi coşmarul nostru de aici înainte. Şi noi nu prea avem prieteni acolo, pentru că nici politică europeană nu avem. Asta e: Daniel Morar, inspiraţia anului!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am citit la prima ora pe blogul unui sfertodoct cotidian ( Birlic-Bourvil ) care indemna ciracii sa-l voteze...Ilustrarea dvs e perfecta :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...