joi, 18 septembrie 2008

Mi-e rău din fleacuri!
Tăriceanu pleacă la Titu cu trenul, ca să se dea popolar! Televiziunile, călare pe el, pe eveniment: cum s-a dus Întâiul Motociclist al Ţării la ghişeu să-şi cumpere belet, cum a luat restul până la ultimul bănuţ, cum a călătorit el la clasa muncitoare, nu la afaceriştii veroşi, cum a coborât el mulţumit de punctualitate chefereului.
La Titu, şoarecele cu pisica! Franţuzii de la Renault, băieţi deştepţi şi cu spirit cartezian, au făcut totul pentru ca la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la un soi de centru de încercări şi de proiectare tehnologică să nu se mai repete circul de la Craiova, şi Băselul să nu se mai încaiere cu Moliceanu. A fost de tot hazul să vezi punerea în scenă: un franţuz, Băselu, un franţuz, Moliceanu.
Pe EolTv, dilemă mare: ştiu pensionarii cine le-a mărit pensiile? De parcă de asta îi fute grija pe amărâţii şi mai puţin amărâţii ce-şi iau banii din sistemul public de pensii! Oricum inflaţia este mai mult decât dublul celei oficiale, statisticienii ştiu de ce! Dar nici asta nu ar fi o mare nenorocire, ci faptul că, în buna tradiţie a presei ceauşiste, au apărut pensionarii care regretă amarnic mărirea, şi spun ce nenorociri îi aşteaptă cu pensia mărită!
Antena 3 preia şi ea ştafeta prostelii ăsteia, dar cu ceva mai multă circumspecţie. În schimb i-o trag din toate poziţiile lui Liviu Mihaiu, prospătul guvernator aş ştiucilor, sturionilor, intereselor eoliene şi tăricene în Delta Dunării. Nu că n-ar metita tratamentul, Mihaiu fiind chintesenţa jegului din jurnalismul autohton, dar prea mult patos strică! Şi la câte de-astea am văzut noi după 1990, numirea lui Mihaiu chiar e un fleac!
Şi tot pe EolTv, mare circ pe motiv că nişte rromi, mai ţigani de felul lor, puseseră de-o petrecere(de fapt, de două) printre blocuri, cu ocazia unor nunţi bizare, cum numai ei ştiu să facă. Sigur, e naşpa cu petrecăreţul amator de Salam şi Adi de Vito la peste 5000 de waţi! Dar nici cu dobitocul din studiou, care, foarte excitat, cerea poliţiei să pună mascaţii cu pulanul pe nuntaşi, nu mi-e ruşine! Or fi poliţiştii cam Garcea de felul lor, dar nici nu sunt atât de tâmpiţi să işte un scandal şi mai mare, cu bătăi de stradă, stricându-le oamenilor nunta. Cu vorba bună şi ceva amenzi lucrurile s-au liniştit.
Tabloidizarea televiziunilor se desfăşoară conform programului. Cea mai jalnică transformare a suferit-o "Sinteza Zilei", care devine pe zi ce trece tot mai greu de digerat. Cred că i-am spus deja "Pa!" Nenorocirea este că nu mai ai un talk-show de calitate, care să dezbată cu seriozitate un subiect, fie el şi frivol sau marginal. Postul public de televiziune a ajuns o dugheană jalnică, PROTV trăieşte din "filomoteca de aur" şi din Liga Campionilor, Antena 1 este port-stindardul prostului gust şi al vulgarităţii, iar restul televiziunilor nu contează.

3 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Nu stiu, dar de vreo cateva zile sunt de acord cu toate posturile Dvs. Ciudat cum logica aduce in acelasi loc oamenii rationali, oricat de diferiti ca optiuni politice sunt.

Anonim spunea...

Adevărat grăita-ţi...acum, mă rog, pierderea n-ar fi aşa de mare, dacă telespectatorii ar închide tembelizoarele şi ar mai deschide o carte. Speranţă deşartă...oamenii înghit ce le dau "formatorii de opinie" şi înţeleg din ce în ce mai puţin de ce viaţa lor e tot mai proastă, în timp ce non-valorile prosperă.
G.

Anonim spunea...

Am ajuns o tara a OTV-urilor. Mai mari sau mai mici, cu pretentii de televiziuni serioase, cu sau fara staif, dar toate de tip OTV. Nu conteaza ce scot pe gura reporterii, analistii, comentatorii. Important este numai rating-ul. Market-share-ul si publicitatea. Atat. Iar in cazul televiziunii nationale, sa-si plateasca fraierii abonamentul la timp.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...