sâmbătă, 6 septembrie 2008

Papa, agent electoral
Traian Băsescu a fost primit astăzi la Castel Gandolfo de Papa Benedict al XVI lea. Până aici, nimic spectaculos. Doar că, talentat cum îl ştim, Super Băse a găsit el şi de data asta cea mai bună cale de a face din vizită un scandal. Ieri l-a sunat la telefon din Italia pe IPF Daniel, să-l întrebe dacă n-are să-i transmită ceva Papei, că el, unul, vrea să-l invite la anu' în vizită oficială. Ca să sărbătorească şi Papa prin muncă cei zece ani trecuţi de la vizita predecesorului său, Ioan Paul al II lea, în România.
Probabil că lui IPF Daniel i-a cam picat falca! Nu de altceva, dar o astfel de vizită nu se pregăteşte pe picior! Iar dacă tot avea de gând să facă propunerea asta, ce-l costa pe preşedinte să vină la un şpriţ la Patriarhie(au băieţii ăia un vin, o minune!) şi să cadă la un consens? Ca după aia Sfântul Sinod să facă invitaţia în bună şi temeinică regulă?
De fapt, unui şmecher, dar incult, consilier de la Cotroceni i s-a aprins beculeţul. Anul viitor sunt alegeri prezidenţiale, şi cum în politica externă succesuri cam canci pentru Traian Băsescu, o vizită a Papei pică la fix! Mediatizată cum trebuie de tonomatele din dotare, se fidelizează electoratul greco-catolic şi catolic din Ardeal. Cum şi bătălia pe cadavrul PNŢ-CD tot motivaţia asta o are: fidelizarea unui anume tip de electorat din Ardeal.
Se pare că în bătălia electorală din 2009 diferenţa o vor face votanţii din Ardeal, unde PD-L are cei mai mulţi aderenţi. Şi ce agent electoral mai bun decât Papa puteau găsi cei de la Cotroceni?

7 comentarii:

Anonim spunea...

N-am inteles insa faza cu strangerea relatiilor cu statele catolice (dixit prezidentia) via Papa. Alea protestante au ceva in minus, sau cu ele avem deja relatii stranse?!

Anonim spunea...

Ce e ăla stat catolic? Se defineşte vreunul astfel? Nici Vaticanul cred că nu-şi zice aşa!
Dar ce să zică şi el? Numai că o fi Băse dus cu pluta pe lângă cele sfinte, dar un consilier care să-l tragă de mânecă s-ar impune.

Anonim spunea...

Dar daca Papa refuza sau gaseste un pretext ca sa nu vina? O trimite pe Elena Udrea sa-l convinga?

Anonim spunea...

Şi ce, crezi că n-o să-l convingă? I-a convins ea pe procurori că Băsescu şi-a dat casa din Mihăileanu în cel mai deplin respect al legii! Ca să nu mai pomenesc că a convins o groză de români că Norvegia este o republică. Dacă se străduia puţin, îi convingea şi că tot Norvegia e patria cârnaţilor de Pleşcoi!

Anonim spunea...

Corect,.. si cand o intra Nuti in parlament o sa faca dansa si un grup de prietenie Romania-Vatican unde sa fie presedinta.

Anonim spunea...

Desmond, uite, chestia asta cu grupul de prietenie mi-a scăpat! Dacă eu nici acum nu am paşaport, că n-am ce dracu face cu el! iar când aveam nu mi-l dădeau ăia că nu eram membru şi nu aveam conştiinţă revoluţionară, nu mi-a trecut prin minte că e rost de ceva plimbări pe bani publici! Nu că madam Cocoş n-ar avea bani, că are! Dar ştii cum e cu pomana...

Anonim spunea...

Politica imprivizata intre doua sprituri cu baietii....

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...