joi, 18 septembrie 2008

Pupincurişti din toate ziarele, uniţi-vă!
Nu, nu "Cotidianul" e mai tare decât "Pravda"! Ăia sunt dulci copii nevinovaţi pe lângă "Le Figaro", care, în numătul din 13 septembrie publică un interviu cu Vladimir Putin. Nimic nefiresc, dacă interviul nu ar fi fost "machiat", astfel încât să iasă bine Nicolas Sarkozy, soţul celebrei Carla Bruni. Traduceri aiurea, tăieturi, rescrierea interviului, cam asta a descoperit posesoarea unui blog, rusofonă de felul ei, care a avut inspiraţia să compare cele două texte: cel din ziar, şi cel de siteul guvernului rus.
Povestea asta a apărut în revista "Marianne", care subliniază mai ales felul în care "Le Figaro" a "croşetat" afirmaţiile lui Putin în legătură cu războiul din Afganistan, asta când nu l-a cenzurat de-a dreptul! Cu toate astea se vede treaba că franţuzii nu ştiu ce poate face condeiul lui TRU pentru Băsescu(şi limba aceluiaşi TRU pentru curul Iubitului Conducător). Aşa că putem schimba puţin deviza de pe frontispiciul "Pravdei". În loc de "Proletari din toate ţările, uniţi-vă!", trecem la "Pupincurişti din toate ziarele, uniţi-vă!"

Un comentariu:

Anonim spunea...

EU, de la Radio Europa Libera (Nestor Rates si domul asta cu fata lata care s-a refugiat in R de vreo 20 de ani dupa moartea bine meritata a susnumitului post radio), am invatta asa:
Expertii in denaturarea informatiilor sunt comunistii. Ei au mintit pentru supravietuirea nefireasca a unui sitem social abortiv.
Ma dezamagiti !!!

PS
Dar tot acolo am auzit cum Maria Sa Mihai I-ul de Hohenzolern i-a acordat bastadrului Lupeascai dreptul de a purta numele de Hopintol in schimbul unei catimi din mostenirea in lichiditati lasta lui de catre defuncul Carol al II-lea de Romania.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...