luni, 29 septembrie 2008

Surprize, surprize!
Camera Reprezentanţilor a Congresului American a respins cu 228 la 205 planul de împrumut pentru sistemul financiar american aflat în criză. Asta spre marea surpriză a tuturor. Şi în pofida îndemnurilor lui musiu Tufiş, care nu mai ştia cum să se roage de legislatori, să treacă legea. Este de aşteptat un nou vot, spre sfârşitul săptămânii, dar înainte trebuie să se pronunţe şi Senatul.
Până atunci Bursele fierb, indicii bursieri scad în draci, peste tot miroase a frică. Iar politicienii americani joacă în altă piesă. Cu ipocrizie totală, pentru că au avut atâtea ocazii în care puteau împiedica o criză de asemenea proporţii, dar nu au făcut-o, pentru că depind de banii şi de influenţa celor de pe Wall Street. Nu le-ar strica să citească editorialul lui John Gray din "The Guardian".

Şi ca dileala să fie totală, pe mioriticele plaiuri ale Republicii Absurde România, liderul PD-L, Traian Boc vrea desfiinţarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel naţional, dar şi împărţirea ajutoarelor sociale nu de către primării sdau de Ministerul Muncii, ci de Biserică, după un tembel model al Administraţiei Tufiş junior, nu tocmai creştin şi nici eficient, în paranteză fie spus. Statul român este un stat laic, iar supralicitarea asta a rolului Bisericii de către politicieni este de-a dreptul scârboasă. Şi iresponsabilă. Lui Boc îi recomand să citească "Biblia Hazlie".

6 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Ultimele date ale votului:
democratii - da : 141
nu : 94
Republicanii-da : 66
nu : 132
--------------------------
Total DA : 207
NU : 226
Dar se pare ca votul se reia, sperandu-se sa se reuseasca a convinge cativa deputati sa isi schimbe pozitia. Dar alegerile ce bat la use ii obliga pe membrii Congresului sa-si asculte mai bine electoratul decat implorarile lui "W"...

N. Raducanu spunea...

Iar pt. ca articolul se numeste Surprize, surprize, iata mai jos titlul unui articol aparut azi in revista romaneasca "CAPITAL" :
__________________________________
Previziuni optimiste pentru economia românească
Autor: Redactia CAPITAL
Publicat: 29 Septembrie 2008
__________________________________
Putem deci striga cu totii : "Cu dl. Ionut Popescu'n frunte,
Vom avea succesuri multe!"

Anonim spunea...

Facem reformă. Eliminăm şpaga şi o transformăm în donaţii la biserici. Dă mai bine. În plus, va fi considerată ca fiind dorinţa celui de Sus. Cine îşi va mai permite să cârcotească ceva? :)))
Numai mie mi se pare ori Boc-ul s-a scrântit de tot?

Anonim spunea...

Nu, sigur NU ţi se pare! Boc chiar s-a dilit! De fapt, e vorba de criza de identitate. Ei nu au reuşit, timp de patru ani, să-şi construiască o identitate, şi pescuiesc de unde apucă. În chestia asta cu Biserica s-au apucat să fure de la neoconservatorii americani, adepţii conservatorismului compasional. jale mare, Sătmăreanco!

Anonim spunea...

@ Satmareanca
Daca dai spaga la biserici, nimic nu faci. Majoritatea presfintilor din asta traiesc, spaga pt. pomelnice, pt. acatiste, pt. nasteri, botezuri, inmormantari, sfestanii si alte minuni...
Gaseste niste amrasteni reali...
Sunt cu gramada.

Cunosc eu o fata (23 de ani) de dincolo de Prut. Face scoala aici. Cu bursa. Adica nu-si plateste studiile si cazarea pe timpul studiilor. In rest, 1-200 Roni lunar. In vara a stat sa-si faca practica. N-a mai avut bani decat de un iaurt pe zi si niste cartofi la doua trei zile. Si a avut si un necaz, ca a trebuit sa dea 300 Roni pe un examen anatomopatologic. SI i-a dat. N-a acceptat mila nimanui. Desi, nu era mila, era compasiune.

Anonim spunea...

Si poza e din criza cealalta. Acu, nu se mai poarta papornitele alea...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...