marți, 16 septembrie 2008

Televiziunea tufă de Veneţia
Realitatea Tv, emisiunea moderată de Răzvan Dumitrescu, "La ordinea zilei". Pe burtieră se lăfăie mare un titlu "Parlamentul Şuşă". Stau şi mă întreb: mă, ce drac de înjurătură e asta, şuşă? Mă duc în Dex, şi ce găsesc? "Şuşă, şúşe, s.f. (reg.) fiecare dintre şipcile care se bat paralel, la mică distanţă una de alta, pe pereţii sau pe tavanele de lemn, ca să se prindă muruiala". Hait! Ce perverşi am ajuns! Îi înjurăm pe parlamentari de şipca mă-sii sau îi trimitem în muruială!
De fapt, vreun analfabet de şcoală nouă a încurcat borcanele, confundând şuşa cu şuşaneaua, spectacol (de varietăţi) cu numere improvizate, de calitate discutabilă, atât în privinţa programului cât şi a interpretării, deşi trebuie să spunem că "şuşanea" înseamnă şi puşcă lungă, arnăuţească. Şi ca imbecilitatea să fie completă, povestea era ilustrată cu fragmente dintr-un spectacol al naistului Gheorghe Zamfir. Dacă asta este concepţia lor despre şuşanele, un "spectacol" Adi de Vito ce mama dracului mai e?
Asta e, ceasu' rău, pisica 13!

Un comentariu:

Anonim spunea...

off topic
fotografia reprezinta un Arganier sau un "arbre a chevre" care creste doar în Maroc. uleiul ce se extrage din fructele acestui arbore este foarte la moda acum cu ceva virtuti se pare reale (legat de colesterol sau folosit în cosmeticale, masaj etc.) pretul a explodat ( al uleiului )
bine înteles ca au aparut si produse fake, asa ca atentie la confuzii ( ca sa revin la subiect)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...