marți, 11 noiembrie 2008

Bine e să ai prieteni
În timp ce Bogdan Olteanu are tot felul de probleme ciudate în colegiul său, situat în Sectorul 1 al Capitalei, unde primar este Andrei Chiliman, Ludovic Orban, candidat şi el tot în Sectorul 1, este un răsfăţat al sorţii, şi al primarului.
Peste noapte, în Piaţa Amzei au răsărit două uriaşe panouri publicitare, pe care se lăfăie pozna cobzarului şef al autostrăzilor imaginare. Când e vorba despre prieteni, Chiliman se face luntre şi punte, şi scoate repede aprobările de construcţie(de bună credinţă, eu plec de la premiza că totul e legal. Dar nu cred că aş avea vreo şansă să şi dovedesc asta!).
Numai că acelaşi domn Chiliman nu e la fel de sensibil la nevoile cetăţenilor din zonă, cei mai mulţi oameni în vârstă. A închis, dracu ştie de ce, piaţa de legume şi fructe, ce-i drept, construită de Omar Hayssam. Era un loc curat şi civilizat, unde găseai lucruri pentru care acum trebuie să te duci unde şi-a înţărcat dracu copiii, bântuind printr-un oraş cu circulaţia mai mult paralizată, decât fluidă.
Amărâţii de ţărani şi de vânzători de fructe şi legume stau în aer liber, în frig şi ploaie, într-o parcare. Asta în timp ce spaţiile comerciale de la parterul clădirii în care se află servicii ale primăriei de sector, şi Teatrul Ion Creangă, stau goale, închise unele dintre ele de cel puţin doi-trei ani. De ce le-a închis Chiliman şi ce interese are în a le ţine goale, numai el ştie.
Acum aud că se vor face nu ştiu ce grădini suspendate şi parcări îngropate. Deocamdată s-a montat o macara, pentru a dezafecta o construcţie nou-nouţă, pentru care contribuabilii i-au plătit lui Hayssam peste 1,5 milioane de euro, în urma unui proces cu acelaşi Chiliman, care-i preluase abuziv piaţa, prin 2005. Că de, atunci Hayssam era omul PSD, şi duşmanul public numărul unu, terorică, nu-i aşa?
Cam asta e cu uninominalul: deputaţii şi senatorii vor ajunge un fel de slugi ale primarilor, de care atârnă alegerea lor. Te ajută primarul, eşti un om făcut. Te carotează primarul, ai rupt-o în fericire! Bogdan Olteanu e la cuţite cu Chiliman, s-a trezit cu poponarii peste el şi cu pliante otrăvite. Ludovic Orban este prieten cu Chiliman, peste noapte s-au construit panouri de afişaj într-o zonă strategică. Poate prea "strategică": într-un loc unde stai şi un sfert de oră până înaintezi câţiva metri. Timp să-l bagi şi să-l scoţi pe ministrul transporturilor, care-ţi zâmbeşte galeş din poză, şi pe prietenul lui, primarul de sector, unde şi de unde vrea imginaţia ta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Mai multe sanse ar avea "gradinile ingropate si parcarile suspendate"
:)))))
ruxi

Anonim spunea...

Unde este piata asta cu pricina, a lui Haissam ?
Nu o localizez...

Anonim spunea...

În Piaţa Amzei s-a construit o hală nouă, cu magazine la etaj, extrem de curată şi de civilizată. Nu a fost terminată, pentru că lucrările au fost oprite abuziv de Chiliman. Trebuia să aibă o suprafaţă dublă.
Iar spaţiile comerciale goale sunt la parterul clădirii vechi, unde era casa de căsătorii a sectorului 1. S-a filmat acolo "Buletin de Bucureşti".

Anonim spunea...

Si goale vor ramane!
S-a dus vremea chiriilor mai mari ca la Paris, pe spatii "mostenite" dinainte de '89 sau facute pe parcurs, in care se albesc banii, in dauna producatorilor si a comerciantilor cinstiti!
ruxi

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...