vineri, 7 noiembrie 2008

Carnagiu pentru sufragiu
Bun, nişte mardeiaşi de cartier, angajaţi cu ziua(sau cu noaptea) pentru a lipi afişe electorale pe diverşi pereţi, garduri şi vitrine, se iau la cafteală şi-şi umflă ochii, sub privirile blând-aprobatoare ale Poliţiei. Care, în bunul ei obicei, numără şi adună "cadavrele", scrie procese verbale şi participă cu entuziasm la tocşouri şi la demonstraţii de arte marţiale. Când e vorba să se ia de şmecherii de cartier, se mai gândesc, şi hotărăsc că or fi făcut ei cursuri de Karate, dar e mai sănătos să aplice procedeul cară-te!
Că de data asta în cafteala cu pricina pică precum Băsescu în sticla cu Jack Daniels şi Ludovic Orban, e aproape firesc. Omul nostru e campionul belelelor. Că una dintre tabere este a PNG, iar nu ne miră. PNG este un partid extremist, condus de un dement, numai bun de dus la Spitalul 9, în aceeaşi rezervă cu CVT!
Ce nu mi se pare deloc, dar deloc, în ordine este supramediatizarea evenimentului, în bunul stil al televiziunilor de ştiri. Care fie nu ştiu ce e aia o ştire, fie jurnaliştii lor au nevoie de un supervizor, cu Dexul în mână, care să-i altoiască după ceafă cu el, ori de câte ori mai dau titluri din astea, ca la Eol Tv: "carnagiu pentru sufragiu". Dacă un ochi învineţit şi un nas mutat mai la stânga e carnagiu, bătălia de la Verdun ce-a fost?
Probabil că fătucile au aflat că ochii învineţiţi se tratează cu fleici în sânge, şi ce şi-au zis ele: e carnagiu, că e cu carne! Şi dacă tot sunt în aceeaşi troacă, deştepţii de la "Cotidianul" titrează şi ei, apocaliptic: "A început măcelul!" Să fie la ei, acolo!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cool! Ce? Tot! Si mesajul si tehnica de punere in scena... :)

1=

Anonim spunea...

A fost un prilej bun pentru PNL sa se victimizeze pe toate posturile.
Ca era gratis.
ruxi

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...