duminică, 2 noiembrie 2008

Du rouge à lèvres sur une cochonne

Sarah Palin a pus bomboana pe coliva republicanilor, după ce a avut o discuţie cu un fals Sarkozy. Mă rog, nu e singura care e păcălită în felul ăsta. Dar flăcăii care au făcut farsa au dat atâtea indicii că totul e la mişto, încât stupizenia cucoanei şi incultura tuturor celor din jurul ei sunt de-a dreptul ucigătoare. Ce dracu facem dacă iese McCain preşedinte, are proasta inspiraţie să dea colţul şi rămâne tuta asta în locul lui?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Doamna Palin zice ca sotul ei este ingrijorat ca vine guvernul (Obama) si ii ia banii. Nu stiu daca e prostie, ignoranta, sau un laitmotiv republican care zice "nu taxati bogatii, ci saracii". Probabil din fiecare cite putin.

Ce ma mira este sprijinul bisericilor americane pentru republicani, care se comporta cel mai anti-crestin, dupa parerea mea.

N. Raducanu spunea...

Nu pot pierde ocazia de a reproduce o parte din editorialul lui Tr. Ungureanu intitulat "Obamism si socialism" publicat in Cotidianul din 2 noiembrie. Este dupa mine culmea ineptiei la care poate duce gandirea reactionara a unei drepte ce nu mai are mult pana a deveni extremista. Cunosc romani ce ii considera si pe sotii Clinton (Bill si Hillary) bolsevici, pe Nancy Pelosi (presedinta Congresului SUA) comunista si in general pe democratii americani - tradatori de patrie. Tot ei considera ca criza financiara nu este decat un truc menit a compromite puritatea capitalismului american. Tot ce contravine convingerilor lor de beton tine de manevre sordide ale Moscovei, aliata cu Pekingul si cu Bin Laden. Pentru cei ce mai citesc si presa straina toate astea par de necrezut, dar ele sunt realitate la multi dintre cei ce cred cu tarie ca Basescu e aparatorul Romaniei de "hidra bolsevica". Iata acum "perla" gandirii lui Tr. Ungureanu :

Pentru prima oară în istoria ei, naţiunea americană ar putea fi guvernată de socialismul stângii politico-intelectuale, incarnat într-un idol publicitar de experienţă politică nulă.

Cu Barack Obama preşedinte şi Congresul controlat de campionii aşa-numitei agende “progressive”(anti-business, pro-asistenţială), America va fi împinsă spre o ideologie străină de valorile ei fundamentale. Fiind clădită şi nu moştenită, naţiunea americană e rezultatul istoric al riscului asumat şi al iniţiativei libere de tutelă.
Obamismul se desparte de aceste valori, acuzându-le de brutalitate capitalistă şi imperialism alb. Ca orice socialism, obamismul propune o “eră nouă”, reglată de o teorie aşezată înaintea realităţii. Sub presiunea politică a obamismului, America se va ruşina de etica părinţilor ei fondatori şi va adopta reparatoriu aşa-numita economie socială de piaţă. America va deveni mai puţin americană şi excepţională, spre a fi mai vest-europeană şi conformă. Nervul libertăţii va fi domesticit în numele justiţiei sociale. Avuţia va fi trecută printr-o enormă schemă birocratică de redistribuţie, în numele echităţii. Principala funcţie a statului federal va fi amenajarea statului asistenţial. O victorie a obamismului ar dilua viziunea americană, într-un moment în care lumea e mituită sau bruscată de modele alternative, de la capitalismul de partid chinez şi putinismul statului mafiot rus la doctrina cu detonator al fundamentalismului islamic. Instinctul libertăţii e suveran şi va anula orice abatere în direcţia servituţii.
Peste mai puţin de o lună, România se va afla în faţa unei dileme asemănătoare. O economie guvernată inept presează tot în direcţia soluţiei de avarie: socialismul mimat de PSD. În cazul nostru, iluzia e mizeră. Efectul final ar putea fi ireversibil. PSD gândeşte deschis împotriva clasei productive, pentru că e promotorul economiei subterane, al evaziunii fiscale şi al valizei cu bănet pe post de filozofie economică. PSD nu se va atinge de cota unică, dar o va otrăvi cu impozitarea regresivă pe salarii. Tot din această rezervă de vid conceptual vor fi extrase reducerea TVA la alimente şi mărirea TVA la produse de lux. Abia încolţit, instinctul libertăţii va fi curmat de revenirea vechii obişnuinţe a servituţii.

Anonim spunea...

Domnule Raducanu, am mai discutat noi despre TRU su alti mici licurici. TRU nu zice nimic nou, e doar portavocea pseudo-intelectuala a unei drepte isterice romanesti. Deh, ce salariu o sa mai manince astia care au lins capitalismul american (republican, neo-con) pina la saturatie? Nici nu merita sa pierd timpul sa ii analizez "ciupercile" de presa. Imi cer scuze, dar cu ce scrie TRU nu m-as sterge nici macar la...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...