sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Când Michelangelo îi arăta degetul Papei
Nu ştiu ce să zic. Citiţi şi voi şi daţi-vă cu părerea. O fi aşa, n-o fi aşa, dracu ştie! Că Michelangelo s-a avut la cuţite cu papa Iulius al II lea e de notorietate. Că a vrut să lase posterităţii opinia sa despre Papă, de ce nu? Se ştie că ura pictura, iar Iulius al II lea l-a făcut, într-un fel, sclavul picturii. Că a fost homosexual? Care-i problema? Era la Roma, un oraş cu o veche istorie în materie, care tolera asemenea comportamente. Că era vorba de Biserică? Dar ce, Biserica a fost ferită de asemenea probleme?

3 comentarii:

Lucia Verona spunea...

E posibil ca Michelangelo sa fi avut toate aceste idei sau numai o parte din ele sau niciuna. Dar e si o moda sa cauti sensuri ascunse in lucrari binecunoscute si eventual sa ajungi celebru folosindu-te de celebritatea altora.

Anonim spunea...

Corect! Doar că, şi aş pune pariu! şi această carte, care se traduce în limba română, va cunoaşte un succes nebun, pentru că e un soi de tabloidizare a istoriei, care place.

Anonim spunea...

Petrila...
12 morti dintre care 4 salvatori...
Se lucreaza sub pamant cu front de foc in vecinatate....
Se sustine ca lignitul din R este nerentabil...
In 4 ani au disparut 6 miliarde de euro in asa zisele investitii din mierit...
In deficitul care se accentueaza de petrol carbunele revine in lini a I...
Petrila, si mortii ei...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...