duminică, 23 noiembrie 2008

Faliment Fericit!
Ciumeţii din conducerea industriei auto americane se dau de ceasul morţii la Washington să-i convingă pe parlamentari să iasă cu banul la interval, pentru salvarea unor firme care nu mai inţeleg pe ce lume se află. Prilej pentru un mişto crunt în Washington Post. Şi pe bună dreptate, pentru că nu este prima oară când în industria auto americană s-au pompat bani publici degeaba. Drept pentru care opinia generală este aceea că GM, Ford şi Chrysler trebuie lăsate să dea faliment. Care faliment înseamnă altceva decât în România: reorganizare sub protecţia legii.
Când vezi ce bazaconii au prezentat cei trei dinozauri la Salonul auto de la Los Angeles, chiar merită să dea colţul! Ford nu are altă treabă decât să prezinte un muscle car, Mustangul, pe praful ăsta! În general, industria auto pare să nu se poată adapta la noile obiceiuri de consum şi la criza combustibililor. Faptul că petrolul este acum pe la 50 de dolari barilul nu înseamnă revenirea la bunele vremuri de odinioară. Şi chiar aşa să fie, cumpărătorii nu vor mai reveni la excesele din trecut. Cine e atât de tâmpit să se mai ducă la slujbă cu un camion de 7 tone, dotat cu un motor de 9000 de cm cubi(un exemplar e şi în România, la un idiot din cartelul asfaltiştilor, care se plimbă cu el prin Braşov!)?
Prostia se plăteşte! Chiar cu falimentul! Rămâne de văzut cine va plăti preţul falimentului, pentru că dincolo de disponibilizări şi condiţii mai dure pentru angajaţi, rămân în suspensie contribuţiile la sistemele de pensii şi de asigurări de sănătate. Jale mare aici, în această zonă. Dar să ai milă de tembelii din vârful piramidei, care vin la cerşit cu avioane de lux şi stau la hoteluri de cinci stele? Până peste poate! Ăstara le urăm :"Faliment Fericit!"
PS: filmuleţul de mai jos e, vorba lui Mordechai, de la care l-am şutit, făcut pentru a băga frica în oasele bizonului american. O mai pune botul, sau îi vor scrie alesului: "ardeţi-i pe ţărani!"?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cănd s-au prezentat acum câteva zile în faţa comisiei din Congres pt. a cere bani, reprezentanţii celor 3 giganţi din industria auto americana au fost întrebati, printre altele, daca pt. aceasta întâlnire, vreunul dintre ei s-a deplasat cu o cursă aeriana normală, comercială. Toti veniseră cu jeturi private.
Nu au primit banii. Poate data viitoare :)

Alandra

Anonim spunea...

Numai din astea mari stiu sa faca. Preturi de achizitie mari, consum mare, costuri de intretinere mari.Ca sa nu mai vorbim de calitate sau fiabilitate. E binecunoscuta sintagma: Ford = Fix Or Repair Daily.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...