luni, 10 noiembrie 2008

Să râdem cu Sebastian Lăzăroiu!
Sebastian Lăzăroiu este exemplul perfect de om care poate face carieră şi poate lucra cu Traian Băsescu: sluga perfectă! Spusele şefului, literă de Evanghelie pentru el. I se comandă: "şo pe el!", fălcile i se încleştează pe buca curului adversarului lui Băsescu! I se spune: "dă din coadă când auzi PD-L!", dă din coadă, mârind, să nu se zică, totuşi, că nu e "obiectiv".
Interviul din Evenimentul Zilei este de un penibil perfect, un exemplu de prostituţie intelectuală cum nu prea vezi des într-o ţară unde asta se practică fără jenă şi cu voluptate.
Sebastian Lăzăroiu este consilier prezidenţial pentru planificare politică. Altfel spus, într-o instituţie în care apolitismul ar trebui să fie regula, pentru a-şi face datoria de arbitru în societate(fie el şi un apolitism ipocrit, dar apolitism), nenea cu pricina planifică, ce? Crizele politice! Pentru că, în afară de crize politice, de patru ani de zile Palatul Cotroceni nu a produs NIMIC! ZERO BARAT! Ăsta e bilanţul lui Băsescu! O să mi se povestească despre nu'ş ce drac de strategie în educaţie.
Aia e, să mă ierte doamnele, o labă tristă! Semnată de năucii de sindicalişti din educaţie, contra promulgarea Legii de salarizare, ea nu a fost internalizată de sistem, pentru că este o gulgută politico-electorală. Dar a permis lansarea unei teme de campanie a PD-L: reformă contra bani în educaţie şi în sănătate. Iată ce spune Lăzăroiu: "Dacă sunt bani pentru majorarea de salarii, dacă educaţia este o prioritate pentru toată lumea, dacă profesorii, prin liderii lor de sindicat, au acceptat reforma sistemului, ce motiv ai să nu aplici legea? Timp de 18 ani, rezistenţa la reformă a venit din interiorul sistemului. Eu cred că a fost o ocazie extraordinară pentru noi toţi să avem acceptul sindicatelor pentru reforme, care, să ştiţi, vor fi dureroase. Şi să dăm un semnal oamenilor de calitate care vor să se îndrepte spre pedagogie. Principiul „bani contra reformă“ e un bun exemplu şi pentru celelalte sectoare care au nevoie de schimbări rapide şi radicale, sănătatea şi administraţia publică"
Ideea asta mercantilă: ne cumpărăm o reformă de sistem, dovedeşte câtă prostie zace în Palatul Cotroceni! E "pomana electorală", într-o altă prezentare. De 18 ani educaţia naţională a fost "inundată" de reforme. Una mai europeană ca alta, una mai năucitoare ca alta, pentru elevi, profesori, părinţi şi societate. Şi rezultatele se văd! Comunist sau nu, sistemul de până în 1989 făcea un lucru esenţial: dădea un start bun în viaţă celor care ieşeau din şcoală. Acum există insule, tot mai mici, de excelenţă într-un ocean de ignoranţă.
Oricât de mari ar fi salariile profesorilor, tot loaze vor scoate, câtă vreme între educaţuie şi statut social nu va fi o legătură directă în România. E o problemă de reformă socială, care nu cu bani se cumpără. Şi nici cu propaganda slugilor cotroceniste!
Interviul este plin de "perle". Şi pare că nu-şi propune decât un singur lucru: să facă imposibilă orice alianţă pentru bastardul politic numit PD-L. "
  • "Electoratul PDL are pentru ce să vină la vot." O,da! Va da năvală să voteze lichele care au făcut centura politicii, culcându-se cu toate partidele!
  • "PDL e o construcţie nouă". Da, tocmai ce a făcut o operaţie de reconstrucţie a "himenului"! Virgin, ce mai!
  • "Guvernarea PNL-PSD a lucrat în favoarea clientelei politice." O, şi cei din PDL sunt altruişti şi au făcut jurământ de sărăcie, umblă în zdrenţe şi se pregătesc de admitere la Academia "Maica Tereza."
  • "Deschid televizorul şi-l văd pe Tăriceanu, care se poartă ca un înecat." Elegant, ce pizda mă-sii! Şcoala de bune maniere "Traian Băsescu" a mai scos o promoţie!
  • "A sosit momentul ca, şi în România, această coeziune a grupurilor parlamentare să se bazeze pe ideologie, pe valori. Poate vom avea nişte grupuri atomizate, dar membrii lor nu vor mai fi disciplinaţi de „bastonul“ lui Hrebenciuc sau al mai ştiu eu cărui lider." Sigur, cum să nu! PDL este un exemplu de coeziune ideologică! A sărit în 30 de secunde din Internaţionala Socialistă în cea Populistă, şi-a grefat o aripă de Flutur şi se dă liberal. Dacă ciolanul puterii este IDEOLOGIA, da, PDL este cel mai omogen şi mai coeziv partid!
  • "Vă spun sincer că eu am venit la Cotroceni chiar atunci, înainte de suspendare, destul de naiv."
  • "I.L.: Ce înseamnă a băga bani în presă? Publicitate. Nu se mai dă de la stat, ci de la firme private. Sunt interese de afaceri ale patronilor cu statul, sunt plătiţi jurnalişti să scrie anumite lucruri. I.L.: Aveţi probe? Nu, dar eu ştiu să citesc ziarele, să mă uit la televizor. " Şi noi, neiniţiaţii, nu ştim să citim ziarele, şi să ne uităm la televizor! Ţară de proşti, dom'le!
  • "Nu vine nimeni la Cotroceni să spună „am făcut majoritatea, ăsta e premierul“. Partidele, dacă nu sunt de acord cu premierul şi Cabinetul, nu se exprimă la Cotroceni, se exprimă în parlament. Preşedintele trimite candidatul, acesta îşi face Cabinetul, iar partidele spun: „Nu-l vrem pe ăsta“.
  • "Cel mai important lucru nu este cine câştigă alegerile, ci cum se formează majoritatea şi cum această majoritate va putea să facă aceste reforme grele în urmă torii doi sau trei ani. " Cu alte cuvinte, nu ne interesează ce vrea pulimea care votează, ci ce pofteşte Marele Conducător!
  • " E mult exagerat de presă „controlul pe care îl exercită preşedintele asupra partidului“. Eu cred că este şi periculos să stea şi să apese pe un partid care trebuie lăsat să se dezvolte." O, da! Fix asta face Băsescu: îl lasă de capul lui pe Boc!
  • "Dacă preşedintele va avea o majoritate favorabilă în parlament, un executiv favorabil, lucrurile vor merge foarte bine la anul. Preşedintele va avea ocazia să arate, la anul, că povestea asta, cu preşedintele conflictual supărat pe toată lumea, este un mit fabricat de adversari." Asta e din puţul gândirii, băi Gâgă! Dacă e neconflictual, un adevărat porumbel al păcii politice, trebuia s-o fi dovedit până acum! Dar el a început circul la fix două săptămâni de la întronizare, când cu interviul din "Adevărul", din primele zile ale lui ianuarie 2005. Ştim şi noi să citim presa, musiu! Şi atunci îşi avea slugile în Parlament şi la Victoria. A, acum vin alegerile prezidenţiale! Da, dar nu îngraşi porcul în Ajun!

Ce înţelegem noi din acest interviu? Noi înţelegem că Sebastian Lăzăroiu, demnitar al statului, plătit din bani publici, se ocupă la Cotroceni cu planificarea politică pentru o entitate privată, numită PDL. Şi ăsta e caz de cremenal! Dar ce să aşteptăm de la ţuluşi, când şeful lor, deşi interimar, s-a eternizat la conducere, şi face tot ceea ce i se ordonă de la acelaşi Cotroceni. Vedeţi de ce nu e criză ca în România? Ăia din America au privatizat profitul şi au naţionalizat pierderile, în România unii au privatizat statul şi instituţiile sale. Ăia mai o şansă, noi, nu!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Si uite-asa, incet, incet, azi cu un interviu al lui Lazaroiu, maine cu o analiza "pertinenta" intr-un cotidian plin de "deontologi", se muta centrul de greutate al democratiei romanesti de la Parlament la presedinte.
Cum la noi aproape nimeni nu citeste carticica aia mica numita Constitutie dar toti o interpreteaza potrivit propriilor interese, ideea de majoritate parlamentara favorabila presedintelui s-ar putea sa prinda la mase, chiar daca nu li se poate explica logic, rational si, pana la urma, legal nevoia presedintelui de majoritate parlamentara.
Si, cu toata democratia noastra, cu toate ca textul constitutional e foarte clar, ne vom intoarce la presedintele omnipotent, atoatestiutor si, mai ales, deasupra regulilor democratice si-a legii. Dar ce mai conteaza regulile si legea intr-o tara ca Romania?

Anonim spunea...

Spalatul cu suc de portocale la creier este asigurat pe toate canalele: media si institutionale. Daca la americani cei 7 ani de reaganism sub conducere bushista a dus electoratul la disperare, dreapta romaneasca a putut sa isi dea cu stingul in dreptul pentru ca Romania a beneficiat de crestere economica datorita cuplarii la UE. E foarte posibil ca visul Capitanului de a conduce singur Romania sa se indeplineasca. Zic singur pentru ca Boc si echipa ii tin doar trena. In plus, stinga pare ca are sonorul dat la mic.

Anonim spunea...

Ca o continuare la ceea ce am scris mai sus: http://www.youtube.com/watch?v=vGQ1hjSCMNw
Daca este permis postarea de link-uri, ok. Daca nu, va rog sa editati dumneavoastra aceasta postare. Multumesc.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...