luni, 29 decembrie 2008

Arme pentru bebeluşi vrem! Undeva, într-un sat din Bihor(numele chiar nu are importanţă!), un băiat de patru(!) ani rezolvă o dispută cu sora sa de opt ani cu un cuţit înfipt în spate. După vreo patru ore fata moare la spital. De prisos să precizez că era o familie de ţigani.
Îmi pare rău s-o spun, dar mai mult decât la alte etnii, la ţigani există această cultură a violenţei şi a rezolvării conflictelor cu parul, cuţitul toporul şi alte obiecte, precum pistolul sau automatul UZI. Asta nu înseamnă că pe noi, românii, ne dau înţelepciunea şi tandreţea afară din casă. Dar e clar că puştiul ăla a fost crescut în dispreţul faţă de reguli, şi faţă de femeie, că a văzut că violenţa este o soluţie. Sunt curios: dacă avea la îndemână o bazooka, o folosea?
Dacă o s-o ducem tot aşa, fabricanţii de arme se pot gândi la o nişă de piaţă promiţătoare: armele pentru bebeluşi! Să se manifeste atunci când biberonul este prea cald, sau prea rece, sau nu li se schimbă la timp scutecele ude.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bebelusul d'ai-i bebelus, ca nu se poate manifsta decatprin urlat. In rest, nu-l tine SNC-ulmai ales cel motor.
Da pemtru 3-4 ani, nu cred ca r fi o problema.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...