joi, 22 ianuarie 2009

Ameţeala guvernamentală
Ionuţ Popescu este specialist în economie. A fost ministru de finanţe. Acum îl consiliază pe Boc. Şi panarama asta de consilier, întrebat de cei doi comici de la Eol Tv: "Prietene, ce economii faceţi voi prin reducerea cu 20% a personalului din aparatul central al statului?" Ce au obţinut a fost o ridicare din umeri. "Nu ştim, abia acum calculăm"
Păi, ce paştele mă-sii de specialist şi consilier economic e ăsta?! Cum îl convingi tu pe piticul de grădină preferat al Marelui Machitor că măsura pe care o aprobă în Guvern e fundamentată şi efectivă, că îşi atinge obiectivele?
Punem pariu că începe păruiala? Dragnea le spune pas deja: n-avem de unde da afară, şi aşa avem posturi neocupate cu grămada! Şi vă spun eu că nici militarii n-au s-o facă! Şi nici Justiţia!" A, bun! Păi nici Afacerile Externe nu vor muşca momeala! Serviciile? Mamiţo, eşti tâmpită? Rămâne Băse fără fără informaţii în plină campanie electorală! Să vezi atunci unitate şi solidaritate în sânul Guvernului, armonie şi înţelegere reciprocă! Şi până la urmă tot amărâţilor, care mai şi muncesc prin ministere, li se va arăta uşa.
Şi încă ceva: cele 20% sunt în plus faţă de posturile alea, circa 155.000, care, nefiind ocupate, au fost desfiinţate. Deci, de ce o fac, totuşi? Nu se ştie. Dar putem bănui: începe des-penelizarea şi pedelizarea şi pesedizarea. Păi nu era mai cinstit s-o spună p'a dreaptă? Pentru că, ţinând cont că în aparatul central al Guvernului nu lucrează mai mult de 20.000 de oameni, şi nu toate ministerele vor da afare, disponibilizările vor fi de circa 1500 de oameni. La cât trebuie Guvernului pentru atingerea ţintelor macroeconomice, economia făcută e egală cu zero! Dar au mai făcut un gest populist!
Acum, Guvern mai idiot ca ăsta la capitolul comunicare eu, unul, n-am văzut! Primul post care trebuia ocupat, la Palatul Victoria, după cel de premier, era cel de purtător de cuvânt. Ei bine, Boc nu! El şi acum se mai scarpină în cur, iar azi, după şedinţa de guvern, n-a venit NIMENI să discute cu jurnaliştii. Eu, în locul lor, aş boicota orice acţiune a guvernului, până când nu se numeşte un purtător de cuvânt.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Au inceput deja sa se faca in educatie. Se desfiinteaza nucleele scolare si se concediaza contabili, casieri, etc. Contabilitatea cica va fi tinuta de primarii.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

L-am vazut si eu aseara!
Va dati seama pe mana cui ne-am lasat?

Anonim spunea...

Te-am descoperit si ma bucur. La fel ca si dumneavoastra ii iubesc.Tara arde si chelul se piaptana blond. Sa traiasca bine cu urechile palnie.

Anonim spunea...

Eu spun că măsura ar fi bună dar din păcate devine rea prin modalitatea de aplicare, persoanele răspunzătoare să o pună în practică contribuind din plin la nereuşită.
Şi apoi, ce exemplu au dat guvernanţii ref la această măsură? Ministere noi, noi locuri de muncă. Este aici vreo economie?
De la cap se împute peştele!

mary_lou

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...