vineri, 9 ianuarie 2009

Barbarie cu aromă de civilizaţie occidentală
Dacă povestea asta se verifică(deşi morţii sunt cât se poate de reali, e vorba de circumstanţele morţii lor), aunci nişte măcelari din Tsahal TREBUIE să ajungă în faţa unui tribunal, ÎMPREUNĂ cu responsabilii politici care au planificat, ordonat şi condus intervenţia în Gaza. Una este dreptul Statului Israel la existenţă şi la apărare, şi alta e ceea ce fac acum nişte nebuni însetaţi de sânge şi de voturi, care vor să arate c-o au mai mare! Neomenia, vreau să zic!
Acum înţelegem şi de ce este interzis accesul presei străine în Gaza, acum înţelegem şi ofensiva mediatică, şi vizitele ghidate pentru europarlamentari.
În fine, un soi de mişto, bănuiesc, din partea celor de la Le Monde, care, în încheierea articolului, pun următoarea întrebare: "Trăiţi în Israel, ofensiva Tsahal vă afectează viaţa de zi cu zi, starea de spirit?" Nu era mai bine să-i intrebe pe amărâţii ăia din Gaza? Că ăia gustă "deliciile" ofensivei evreieşti! Mai jos e o mărturie din iadul care a ajuns Gaza.

UPDATE: ONU cere anchetă pentru crime de război în Gaza. "Le haut commissaire des Nations unies pour les droits de l'homme a demandé, vendredi 9 janvier, des investigations "crédibles et indépendantes" sur des violations du droit humanitaire dans la bande de Gaza qui pourraient constituer des crimes de guerre. Navi Pillay réclame aussi le déploiement dans le territoire, ainsi qu'en Cisjordanie et en Israël, d'observateurs des droits de l'homme, mandatés par l'ONU, pour recenser ces violations et leurs auteurs."L'impossibilité d'obtenir des services de bases et l'effondrement des infrastructures exposent une part de plus en plus grande de la population (de Gaza) à des risques additionnels. Ces conditions constituent de très graves violations des droits de l'homme", a-t-elle dit devant le Conseil des droits de l'homme de l'ONU, réuni en séance spéciale à Genève au lendemain de l'adoption par le Conseil de sécurité d'une résolution exigeant un cessez-le-feu immédiat. "Les violations du droit humanitaire international pourraient constituer des crimes de guerre pour lesquels la responsabilité pénale individuelle pourrait être invoquée", a ajouté l'ancienne magistrate de la Cour pénale internationale."

Şi ce dacă?

5 comentarii:

Anonim spunea...

„A venit momentul să-i ştergem de pe faţa pământului“, a apucat să ne spună Elan, unul dintre tinerii israelieni care abia aşteptau comanda de atac, înainte ca ofiţerul comandant să-i interzică să vorbească cu ziariştii.
„Îi tot aud pe europeni că sunt copii acolo. Da, sunt, dar Hamasul îi foloseşte ca scuturi ca să apere depozitele de armament. Voi omorî şi copii dacă trebuie, deşi îmi pare rău pentru ei. E uşor să plângi de mila lor de la 2.000 de kilometri, aşa cum fac politicienii europeni“, spune Noah, în timp ce se bucură cu prietenii lui de fiecare explozie pe care o aude.

Sunt extrase dintr-un articol din Evenimentul Zilei, articol scris de un jurnalist care imi place: Oana Dobre.
Dupa astea, nu mai este nevoie de alte comentarii.

Anonim spunea...

Oroare, oroare, oroare...
Multumesc proniei ceresti ca nu am decat cetatenie romana. Asa sa ma ajute cel de sus, sa nu plec din tara asta si sa raman aici orice s-ar intampla.
Daca sus hienele autohtone isi fac de cap, oamenii de rand raman, in mare, oameni.
Sa ne ajutam unii pe altii si sa continuam sa fim oameni si romani.

Anonim spunea...

Vreau sa pun aceeasi intrebare pe care am mai pus-o si nu mi-a raspuns nimeni.
Prin ce se deosebesc evenimentele actuale din Fasia Gaza de exterminarea practicata in lagarele germene ale celui de-al doilea razboi mondial ?!

Anonim spunea...

stiu ca poate este doar o circoteala ieftina (durerea n-are nationalitate), dar totusi care sint "romanii" din Gaza care s-au intors acasa in filmul asta si pentru care n-a platit statul roman bilete de avion?

Anonim spunea...

@ Nene Cosmos,
Femeia era, evedent, romanca. Casatorita cu un neroman. Probail si-a pastrat cetatenia.
In urma cu vreo 17-18 ani am cunoscut o familie asemanatoare. Ea romanca el curd, copii, nu stiu. Am cunoscut-o initial pe ea. Nu indraznea, in Romania fiind, sa decalare cu voce tare apartenenta etnica a sotului ei.
Pe urma l-am cunoscut pe el, instruit in Romania, fizician, si un individ de toata isprava. Urma sa se duca in Germania. Ceea ce cred ca au si facut.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...