duminică, 18 ianuarie 2009

Cu şpriţu'n nas
Politicienii noştri sunt sănătoşi la cap, sau singurul criteriu de selecţie a devenit gradul de cretinism? Păi, dacă ar fi sănătoşi, ar lua cunoştinţă de starea naţiunii, şi ar acţiona pe baza agendei cetăţenilor, nu pe baza agendei lor. Dar nu, indivizii au alte apăsări: să modifice Constituţia, să schimbe legea electorală, să restrângă imunitatea parlamentară. Ce au toate astea cu ceea ce se întâmplă în realitatea de zi cu zi a României, cu criza economică, cu scăderea nivelului de trai, cu şomajul în creştere? NIMIC! Şi cu toate astea, într-o crâşmă din Braşov iar s-a pus ţara la cale, iar cele de mai sus sunt priorităţile pedeliştilor, expuse de Miss Camera Deputaţilor!
Am o nedumerire: România mai este o democraţie? Că dacă mai este, e evident absurd să acorzi cuiva cu mandat reprezentativ, dar şi simplului cetăţean, garanţii că nu vor fi urmăriţi în justiţie pentru opiniile lor politice sau pentru felul în care votează. În momentul în care cineva este arestat sau trimis în judecată pentru aşa ceva, sigur suntem în prezenţa altui regim politic, nu a democraţiei.
Toată nebunia asta cu "imunitatea" este o prostie. Doar foştii miniştri mai au un filtru, acea aprobare a Camerelor din care fac parte, pentru a fi cercetaţi penal, şi asta e justificat de posibilele abuzuri. Pentru deputaţi şi senatori nu mai există niciun astfel de filtru! Dar când te obsedează Năstase, uiţi de tot!
Mi-aş dori ca toţi românii care au luat ţeapă cu promisiunile celor care guvernează acum să-i dea în judecată şi să-i facă pe măgari să stea mai mult pe la procuratură şi tribunal decât pe la ministerele pe care le conduc. Să simtă şi ei deliciile "populismului" cretin pe care-l promovează!
Şi încă ceva: terminaţi dracului odată cu politica făcută prin cârciumi! O ţară nu se condice cu şpriţu în nas!

Un comentariu:

Anonim spunea...

1) Apa Prutului are gustul lacrimilor sufletului românesc, îndoliat de moartea lui Grigore Vieru. Eminescu nu-i iartă pe cei dragi şi-i cheamă la el, iar noi rămânem cu toţi patapievicii şi bâlbâiţii cu gura strâmbă, ca diriguitori ai naţiei.

2) Români treziţi-vă la luptă şi veghe pentru tot ce avem mai sfânt, până nu este prea târziu. Cred că aceasta era şi ultima dorinţă a celui dispărut.

Nu avem moarte cu tine nimic! Tristă ţară!
Cu amiciţie dacică,
Dacul Liber

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...