miercuri, 18 februarie 2009

Cu sula goală în faţa crizei!
O întrebare: după cum se comportă clasa politică românească, vouă vi se pare că ţara asta e confruntată cu o criză economică de proporţii, sau nu? Pentru că dacă ar fi criză, îmi dau şi eu cu presupusul, pe agenda guvernului condus de Piticul de Grădină Preferat al Marelui Machitor s-ar afla alte alea, mai de economie, nu darea afară a cvasiintegralităţii Corpului de Control al primului ministru, cu borţoase şi lăuze cu tot!
Apropo de nebunia asta: Piticul de Grădină este profesor universitar de Drept Constituţional. Unde pana lui Hector a citit el în Constituţie că "personalul Corpului de control al primului-ministru este încadrat NUMAI PE BAZA ÎNCREDERII ACORDATE DE PRIMUL-MINISTRU ŞI CU CONDIŢIA SEMNĂRII UNUI ANGAJAMENT DE LOIALITATE?” Este o condiţie dublu ilegală: odată pentru că este discriminatorie şi a doua oară pentru că ea contravine Codului Muncii, în aspectele privitoare la licenţierea celor de acolo. Discriminatorie pentru că împiedică liberul acces la nişte posturi publice, care se ocupă prin concurs, prin condiţia "acordării încrederii". Adrian Năstase semnala acest aspect, şi pe bună dreptate. Cu atât mai mult cu cât apar şi aspecte hilare în această decizie.
Avem şi un proces, între Boc şi Tăriceanu. Iar Boc duduie de nerăbdare să i-o tragă în justiţie lui Motocicleanu! Noi, ăştia mai amărâţii, care aşteptăm oarece soluţii la criză, nu! Noi nu duduim de nerăbdare să şi-o tragă unii altora, că ne ia dracu' într-o ţară guvernată după ureche de doi ageamii!
Şi fiindcă veni vorba şi de Marele Machitor: Administraţia Prezidenţială creşte şi tot creşte. Avem 11 bucăţi consilieri prezidenţială, faţă de cinci pe vremea lui Ion Iliescu, şi 27 de bucăţi consilieri de stat, faţă de vreo 15. Practic e un al doilea guvern. Ce-or avea de făcut băieţii ăia acolo? Că vizite pe la alţii, pe afară, canci! Vizite prin ţară, la fel, că doar nu e nimeni tâmpit să creadă că armata asta de consilieri se ocupă cu plimbările Marelui Cârmaci cu o buca' di trin în cur prin Predeal! Şi plătind cu bonurile de vacanţă ale Fecioarei din Pleşcoi!
Statul român nu este obez, cum cred unii. Nu, el este chiar firav, în comparaţie cu statele normale, demne de acest nume. Numai că e greşit construit. Şi trebuie raţionalizat. Fără această raţionalizare va continua să risipească resurse şi să nu ofere cetăţenilor plătitori de impozite servicii publice de calitate.
O ultimă remarcă: fotografia am furat-o de la Mordechai. Pentru că ea exprimă cum nu se poate mai plastic atitudinea politicienilor români în faţa crizei: cu sula goală spre ea şi curul spre cetăţeni!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...