miercuri, 4 martie 2009

Eol Tv e Dumnezeu! Dumnezeul prostiei!
Mircea Badea are dreptate: Realitatea Tv este Dumnezeul otevizării televiziunii de ştiri. Care e totuna cu prostia devenită politică publică. O scenă superbă: Adrian Năstase, vorbind de la tribuna Parlamentului şi criticându-l pe Traian Băsescu, este aruncat afară din emisiune de hăhăitul lui Băsescu fix la sfârşitul textului ăsta: "Suntem în anul cinci de când domnul Băsescu este preşedinte şi vedem mereu cum dă vina pe alţii pentru nereuşitele sale. Fără dosarele mele şi spioni, lumea s-ar uita la probleme". Iubitul Conducător râdea ca proasta-n târg la tribuna unei şuşanele cu procurori, şuşanea care trebuia musai transmisă în direct, că e vorba de indicăţii preţioase. De ce cred idioţii ăia că-l interesează pe românul consumator de Elodia sau Sexi Brăileanca ce dosare se transferă de unii procurori stresaţi la alţii, trândavi?
Ne plângem că nu este justiţia independentă, că este politizată? Avem şi de ce: şeful statului NU are de ce da indicaţii procurorilor şi judecătorilor, cum o face şi cum a făcut-o azi! Nu este treaba lui, Preşedintele nu este parte a puterii judecătoreşti, şi nici a puterii executive, deşi aici are ceva atribuţii, ca să nu mai vorbim că acestea două sunt separate de Constituţie, chiar dacă îşi mai îmbârligă cozile în spatele uşilor închise.
Cum adică: "să nu mai fie diferenţe între opiniile procurorilor şi judecătorilor"? Păi atunci de ce mai avem procurori şi judecători? Să-i desfiinţăm pe judecători, să facem din procurori tăticii justiţiei şi din cercetarea penală proces în sine! Iar Băsescu să dea sentinţa! Facem economie şi-i belim pe infractori, mama lor de împuţiţi, fără ezitare şi fără milă! Dă-o dracului de Constituţie! Ce-i aia Declaraţie Universală a Drepturilor şi Libertăţilor Cetăţeneşti? Cine a fost boul ăla de Montesquieu, cu sinistra idee a separaţiei puterilor în stat?
Discursul lui Băsescu a devenit totalitar şi profund absurd! Iar Eol Tv a mers prea departe cu pupincurismul pro-prezidenţial. Şi cu prostia realizatorilor săi...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate romanii nu inteleg ca tacerea lor va fi in final fatal pentru democratie, pentru ca oricine poate fi in locul lui Nastase. Ignoranti care conduc o tara de ignoranti, mai putin posesorii de voci care protesteaza, in mare minoritate insa.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Isi mai aminteste dracu' de Montesquieu!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...