luni, 16 martie 2009

Groparii capitalismului
Avem o clasă politică tembelă şi jurnalişti pe măsura ei! Nu mă înjuraţi, ştiu că spun o banalitate! Dar am ajuns în acea stare în care nici să mă revolt nu mai pot, şi de înjurat nu merită, pentru că îmi fac draci de pomană.
Nu pot totuşi să trec peste un episod. Azi, în faţa unor jurnalişti cu priviri stupid-bovine, care aşteptau un discurs despre cine cu cine şi-o mai pune(fie şi la figurat) prin PSD, Ion Iliescu ţine o lecţie despre criza ecoonomică şi despre viitorul capitalismului. Greşeala lui! Că nu şi-a ales publicul. Deşi, cu excepţia câtorva pasionaţi, de pe la BNR şi din institutele Academiei(nu aia condusă de madam Pippidi, aia e pipi!) nu ştiu cine poate fi public pentru o discuţie serioasă în Românica. Unde prima pagină este ţinută de o curvă cu pretenţii de doamnă, care face apeluri patetice pentru salvarea copilului ei, în timp ce se tăvăleşte cu un puţoi cu pula pictată pe nădragi.
Că purtătorii de reportofoane n-au înţeles nimic din ceea ce spunea Ion Iliescu e de-a dreptul firesc. Dobitocii n-au nici cele mai mici cunoştinţe despre lumea în care trăiesc. Oi fi trăit eu în socialism, dar ştiam mai multe despre capitalism decât ştiu cei care-i trăiesc acum deliciile. Pe ei nu-i interesează nimic: înregistrează, transcriu, pa şi pusi!
Numai că la Realitatea Tv s-a pus de-o şezătoare pe tema asta, cu Răzvan Dumitrescu pe post de maestru de ceremonii. Printre invitaţi, Gheorghe Frunda(oportunistul care şi-a maghiarizat numele după 1989, câştigând o avere din asta!), Bogdan Chirieac, un papagal cu aere de Huntington of Dambovitz , şi o ciumafaie de la PD-L. Discuţia a fost una de genul "ce ştie bătrânul bolşevic despre capitalism?"
Ei bine, cretinii mei dragi, "bătrânul bolşevic" este mai lucid, mai onest în convingerile lui şi infinit mai citit decât voi toţi. Şi are tot ce-i trebuie, intelectual vorbind, să poată judeca starea lumii şi mersul ei. Pentru că-l interesează şi pentru că-i pasă! Vouă nu vă pasă decât de buzunarul vostru şi de şmenurile voastre. Voi, prin imoralitatea şi nepăsarea voastră, prin lăcomia voastră, sunteţi groparii capitalismului, nu Ion Iliescu. El, prin insistenţa cu care cere construirea unei alternative la actualul capitalism, este mai aproape de rolul salvatorului, decât sunteţi voi cu ironiile voastre cretine, cu stereotipiile voastre de gândire şi cu dogmele voastre răsuflate. Hai pa! Pe voi vă aşteaptă lada de gunoi a istoriei! N-o dezamăgiţi, făcând-o să vă aştepte!

5 comentarii:

tony spunea...

1)Aveti dreptate legat de Ion Iliescu. 2)Emisiunile cu 3 invitati de la 3 partide sunt niste porcarii,ei habar nu au ce se intampla,isi dau cu parerea aiurea.

Dan Selaru spunea...

Dracul stie cum dar ma intalnesc, fara sa-l iert, cu Ion Iliescu de aceeasi parte a baricadei tot mai des. Ori imbatranesc eu ori intinereste el. Ori avem dreptate. :-)

Lucia Verona spunea...

Nu m-am uitat la emisiune, dar ştiu că orice discuţie serioasă este imposibilă la televiziuneile noastre. Jurnaliştii şi politicienii nu sunt în stare şi nici nu au chef de dezbateri adevărate. Dacă ar încerca să-şi amintească în ce an îl publica "bătrînul bolşevic" pe Lester Brown (1987 parcă. Nici eu nu mai ţin minte, oricum, înainte de 1989), poate ar vorbi altfel.

Anonim spunea...

La nivel da gîndire politică mondială, de mai mulţi zeci de ani, deja, se vorbeşte despre "societatea postcapitalistă" şi despre "depăşirea" societăţii capitaliste.
De către gânditori NE-marxişti.
După cum am mai spus, la nivelul bunului simţ este că, nimic nu este veşnic... Din ceea ce s-a văzut pînă acum. De ce ar fi capitalismul perfect şi veşnic ?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Ii judecati prea aspru pe cretinii respectivi. Faceti un inventar al conturilor si al afacerilor lor (cu statul), aflati cine ii plateste si veti descoperi motivele pentru care ridica in slavi acest tip de societate (eu o denumesc postsocialista, n-are legatura cu capitalismul)pe care am "cladit-o".
Ceea ce mi se pare infint mai grav este ca, in drumul spre lada de gunoi(a istoriei, mult spus), acest tip de indivizi au acces la mass-media.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...