sâmbătă, 18 aprilie 2009

Crema căcănie a jurnalisticii româneşti
Mare supărare pe forum la "Cotidianul" şi pe blogul lui ITMorar, un alt prost de pe lista cu proştii mei preferaţi. Casa Albă a cerut Universităţii Georgetown, care este universitate catolică, să acopere simbolurile religioase din sala în care şi-a ţinut discursul preşedintele Obama. Evident, n-a cârâit nimeni de la Universitate, unde conduc iezuiţii, nişte tipi extrem de pragmatici, precum bine ştim. A cârâit un nene pe Fox News, şi , evident, au făcut spume tot felul de cretini anticomunişti din minunata noastră patrie, care-l înjură pe Obama ca pe Stalin!
Ce-i mai interesant vine acum. La condiţiile pentru postare, "Cotidianul" specifică: "1. Să folosească un limbaj civilizat, să evite aprecierile xenofobe, antisemite sau rasiste ." Şi ce citim noi la comentarii?
"texanu 18-Apr-2009 07:29 CIOARA ASTA MUSULMANA Ce sa stie de icoane......asta este ANTECRISTUL CARE ARE SA APARA.....O CIOARA SPURCATA BIDINILOASA IN TOATE BISERICILE PROTESTANTE SI IN BISERICILE ORTODOXE ROMANESTI EXISTA STEAGUL AMERICAN SI ROMANESC...... "
Evident, o bună parte din cititorii lor sunt cretini de-a binelea! Dar nici cu jurnaliştii nu mi-e ruşine! La "Cotidianul" se cenzurează în draci, dacă nu le convine abordarea. Dar astfel de opinii(nu este singura opinie rasistă, xenofobă sau antisemită care apare la ei) trec fluierând, pentru că exprimă ceea ce ei n-ar putea spune fără a se descalifica. De aici crema căcănie...

7 comentarii:

Desmond spunea...

Si cum au observat unii, desi monograma IHS a fost acoperita, in spatele lui Obama e prezent simbolul Trinitatii...deh, iezuitii astia

Karakas spunea...

Unde este "societatea civila", asociatia junalistilor, sau CNA sa ia putin Cotidianul la purecat? Rasismul acesta extremist e permis in ziarele din Romania? Toti sunt ocupati cu Basescu si Becali, nu mai vede nimeni lucrurile importante?

Darius cel Tulbure spunea...

Da, ştiu, curat cre(ş)tini!

Nu pot decât să fiu întru totul de acord cu tine aici. E o mizerie. De fapt, suntem un popor de mizerie. "Texanu" ăla se dă creştin, ca 98% dintre români, dar nu ezită să fie rasist, obsedat de persecuţii comuniste, antisemit etc etc etc.

Te-ai întrebat vreodată de ce extrema dreaptă merge mână în mână cu religia? Food for thought...

Şi da, decizia Casei Albe este una de bun simţ, având în vedere că Statele Unite nu este un stat creştin, ci unul secular, în care trăiesc milioane de oameni de alte religii, sau fără religie.

Toleranţă? Bun simţ? Libertate de alegere? Pff... nu te aştepta la aşa ceva din partea unui tip cacomentatorul de care ai amintit, şi nici din partea majorităţii celor care se bat în piept cu orice ocazie că ei sunt creştini.

Darius cel Tulbure spunea...

Ah, numai îmi stric buna dispoziţie! M-am uitat peste câteva dintre comentariile de pe blogul lui Morar (că pe Cotidianul nu am avut curaj). Suntem pierduţi, tată! Suntem spălaţi pe creer, Constantine! Ştiu că sună patetic, dar uită-te şi tu: paranoia, mania persecuţiei, lipsă de logică şi coerenţă, lipsă de tact şi bun simţ! Ăştia suntem! Nu-mi retrag niciun cuvânt de la comentariul anterior!

Constantin Gheorghe spunea...

Ştiu, Darius. Din păcate, spălarea pe creier este acum totală. Nu ştiu câţi ani ai, dar, crede-mă, cei de până în 1989 nu au reuşit performanţa de a anula unei întregi naţiuni spiritul critic. O ştiu din proprie experienţă. Şi încă ceva: am urât xenofobia, rasismul şi antisemitismul. Nu pot suporta astfel de atitudini. Nu aduc nimic bun. Ne umilesc, ne ating demnitatea, ne murdăresc. Dacă e să critic pe cineva, sau să nu-mi placă cineva, ăla e un individ, egal în drepturi şi obligaţii cu mine, nu un jidan, cioroi, ţigan, rusnac, bozgor sau ce dracu' le-a mai căcat idioţilor mintea în materie de apelative!
Iar când vrei să dai lecţii de morală, şi tu eşti imoral până în măduva oaselor, cine să te creadă?

Darius cel Tulbure spunea...

25. Nu prea am prins mare lucru din era ante '89. Însă am de-a face din plin cu cei care-i asociază în mod ilogic pe non-creştini cu comuniştii.

Karakas spunea...

Anii traiti in comunism m-au ajutat mult sa pot judeca singur, si sa nu ma iau dupa ce scriu pseudo-jurnalistii prin ziarele romanesti, dar si din SUA si alte tari, mai ales cei de dreapta, care acum spumega ca s-a prins lumea ca a fost mintita. In general, colegii mei de generatie, toti traiti sub comunism, gindesc mult mai echilibrat si fara patetisme de genul " hai capitalismul, hei rup, hei rup!". Stim bine ca propagandistii si alti spalatori de creier s-au perfectionat de decenii, indiferent de regim si ideologie. Generatiile tinere de acum sunt mult mai vulnerabile, pentru ca au atitea lucruri sa ii distraga de la adevar.

In alta ordine de idei: "Sarbatori Fericite!"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...