vineri, 3 aprilie 2009

Jiji la beci, hoţii la o bere
Nu că m-ar deranja prea tare punerea la păstrare a lui Jiji, doar că ea pică extrem de prost pentru "iubitul" nostru stat, recte pentru Poliţie. Pentru că, psihologic vorbind, simpatia oamenilor se îndreaptă spre cel pus la păstrare: omul nostru a făcut ce n-a făcut statul. Adică a pus mâna pe hoţi şi le-a aplicat o corecţie. Mai blândă sau mai dură, nu contează.
La halul de indiferenţă şi de corupţie în care a ajuns braţul înarmat, dar din ce în ce mai bleg, al statului, astfel de acte de auto-justiţie sunt tot mai admirate. Dacă arestarea lui Becalui este un soi de semnal dat celor care, exasperaţi de lipsa de eficienţă a Poliţiei, vor să-l imite, semnalul pică prost.
Acum, nimeni nu mai înţelege nimic din ceea ce se joacă pe scena publică. De fapt, pare un soi de bulgăre de zăpadă, care a început să se rostogolească, şi se mişcă haotic. Pe cine va mai lovi, de ce, unde se va opri? Care vor fi pagubele?
Oricum, hoţii pot sta liniştiţi la o bere. Prietenii lor, poliţiştii, se ocupă să nu fie deranjaţi. Şi astfel, să mai scoată şi ei un ban cinstit.

3 comentarii:

Desmond spunea...

Pe care ban cinstit sa-l imparta cu militienii, cum sta bine statului de drepti.

geomarz spunea...

Nu ma deranjeaza de loc ce a patit Jiji. De multa vreme trebuia sa incaseze citeva peste bot.
Chiar imi pare bine ca a luat-o...
Cat despre Justitia romana, este minunata, este sublima putem zice dar lipseste cu desavarsire...

geomarz spunea...

Era sa uit...
Jiji nu este el insusi un hot ?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...