miercuri, 22 aprilie 2009

Lepădarea de Băsescu
Poate sunt eu nebun, dar întâlnirea lui Traian Băsescu, de la Cotroceni, cu "societatea civilă" este, simbolic vorbind, un moment istoric. Azi s-a produs formal divorţul dintre cele două părţi. Societatea civilă se leapădă de Băsescu. Pentru Iubitul Conducător este o veste extrem de proastă. De acum înainte va avea un adversar extrem de gureş şi de determinat, care în alegerile din 2004 a făcut credibilă diversiunea "fraudării alegerilor", care a mobilizat la vot pentru el o minoritate fanatizată şi radicală, cea care a făcut diferenţa în turul doi, în ultimele ore de votare.
"Oaspeţii" au făcut un gest deliberat de mojiocie, acela de nu se ridica în momentul intrării şefului statului, gest care a dat tonul discuţiei. Să ne înţelegem bine: pe golanii ăia care-şi zic "societate civilă" nici în bască nu îi doare de Coduri, ei căutau un pretext pentru un gest public tare, care, cum spuneam, să oficializeze divorţul. L-au găsit, dovadă enervarea extremă a lui Băsescu. Asta l-a făcut să iasă pe televiziuni pentru a avea el ultimul cuvânt şi pentru a drege busuiocul.
Cine urmează la rând la lepădarea de Băsescu?

5 comentarii:

tony spunea...

Vor urma toate lichelele in afara de TRU.

simona_ionescu spunea...

Aoleu, urata poza! Da' merge la subiect! Cred ca tare rau l-a enervat ultimul sondaj ce-l da de-a dura.

Karakas spunea...

4 ani pierduti. Regres, asta vad eu in Romania.

E adevarat ca o Romanie slaba foloseste mult mai bine altora decit o Romanie puternica. De asta l-au si sprijinit pe Basescu din exterior. E bun la asa ceva.

N. Raducanu spunea...

Am o rugaminte: Ati putea sa-mi spuneti unde , in ce ziar este o relatare despre cine a participat din partea "societatii civile" la aceasta intalnire, ce s-a spus la ea si in ce ar consta "divortul" intre cele doua parti? Am cautat prin editorialele mai multor ziare si nu am gasit nimic. Va multumesc!

Constantin Gheorghe spunea...

Divorţul este interpretarea dată strict de mine evenimentului. În rest, aveţi linkuri în postare. Ce au comentat sau nu jurnalele româneşti e treaba lor. Vizita ONG urilor la Cotroceni a fost una fără obiect, pentru că Băsescu nu avea nimic de mediat. Codurile se discută, n-au fost aprobate. I-au făcut o propunere inacceptabilă, pentru a avea un pretext să se despartă, plecând de la "principii". Joacă la două capete, că nu se ştie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...