sâmbătă, 25 aprilie 2009

Nimic despre UDMR
Aveţi aici povestea mercenarilor români ucişi sau arestaţi în Bolivia, pentru că planificau secesiunea provinciei Santa Cruz şi un atentat la viaţa unor oficialităţi boliviene, inclusiv la viaţa preşedintelui Morales. Un amănunt important: cei doi, cel ucis, Árpád Magyarosi, şi cel arestat, Elod Toaso, erau membri ai Legiunii Secuieşti. Care Legiune are tabere de instrucţie în Ungaria(unde au fost antrenaţi şi cei fugiţi din România înainte de 1989 şi folosiţi la Timişoara, în decembrie 1989) şi în Secuime, la Cheile Bicazului şi în Munţii Ciucului.
Am şi eu nişte întrebări către SRI, că tot s-a reorganizat, după cum spune, prin "trecerea la un sistem de planificare de tip corporatist, orientat spre alocarea resurselor pe priorităţi, în cadrul unor programe multianuale". Iată-le:
1)Este Legiunea Secuiască o prioritate pentru SRI, şi dacă da, ştia SRI de intenţia celor doi de a pleca în Bolivia?
2) Eduardo Rozsa Flores, cu dublă cetăţenie, maghiară şi boliviană, care a luptat de partea croată în războiul de secesiune de fosta Iugoslavie, război în care Ungaria a fost implicată, de la planificare până la livrarea de arme, a fost în România de curând? Dacă da, s-a întâlnit cu lideri ai minorităţii maghiare?
3) Ce ştia SRI despre intenţiile celor trei? Era operaţia din Bolivia, care, atenţie, avea drept obiectiv principal secesiunea unei provincii, Santa Cruz, nu uciderea liderilor politici actuali, o repetiţie prntru o operaţie similară în Ţinutul Secuiesc?
4) Câţi membri activi are Legiunea Secuiască în România? Au fost implicaţi în acţiuni similare celeia din Bolivia, în zone de conflict din Europa şi din afara ei?
5) Există indicii ale radicalizării poziţiilor membrilor Legiunii, care să ducă la concluzia că pot folosi forţa pentru atingerea obiectivelor lor?
6)Câţi cetăţeni români sunt implicaţi în activităţi de mercenariat?
7) Printre cei care i-au prezentat onorul preşedintelui Ungariei la 14 martie se aflau sau nu membri ai Legiunii sau ai Gărzii Secuieşti?
8)Serviciu secret, serviciu secret, dar nu afli NIMIC de pe site de la SRI!
Nu ştiu ce vrea să ajungă SRI, ca instituţie, dar citind "Vizunea Strategică 2007-2010", am impresia că se transformă într-un soi de "SAR 2", cu Maior pe post de madam Pippidi. O fi bine, o fi rău?
Cert este un lucru: pe teritoriul României există o organizaţie paramilitară, Legiunea Secuiască, implicată în acte violente împotriva altor state, implicare motivată ideologis. În acelaşi timp, lideri ai minorităţii maghiare evocă deschis "precedentul Kosovo". În ăst timp, politicienii români, în frunte cu Marele Machitor, se calcă pe picioare la Congresul UDMR.

2 comentarii:

tony spunea...

SRI-ul a auzit de ordonanta din 8 aprilie privind resursele minerale prin care statul este furat de cateva zeci de milioane de euro in favoarea lui Vantu,Videanu si cred ca si Soros(prin Rosia Montana) ?

Karakas spunea...

Eu m-am intrebat, de ce nu este considerata organizatia asta militara ca fiind terorista si interzisa in Romania?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...