vineri, 24 aprilie 2009

Operaţia "Şoc şi groază în directori"
Una dintre cele mai inepte măsuri ale actualei guvernări este aceea de înlocuire a directorimii din instituţiile deconcentrate(?!) ale statului. Apropo, în Dex a deconcentra are semnificaţia de a repartiza un spaţiu mai larg. Înţeleg că este o deosebire, cel puţin teoretică, între descentralizare şi deconcentrare, dar în cazul nostru diferenţa nu are nicio semnificaţie. Pur şi simplu o liotă de nemâncaţi, clienţi politici ai pesedeilor şi ai pedeleilor înlocuieşte o altă liotă de nemâncaţi(sau de îmbuibaţi, depinde de talentele fiecăruia) ai liberalilor şi pe undeva şi ai udemeriştilor.
"Cotidianul" vorbeşte de 15.000 de victime ale "epurării politice" din ştăbimea bugetară. Cifra, dacă este adevărată(deşi eu bănuiesc că se forţează o similitudine cu cei 15.000 de specialişti ai CDR) este de coşmar! Asta ar arăta atât proporţiile demenţiale ale clientelismului politic, cât şi alcătuirea feudală a sistemului administraţiei de stat. Vă daţi seama cât de mult coboară în sistem politizarea?
De ce e totuşi o măsură ineptă? Pentru că ea va amplifica, nu încape îndoială, efectele crizei economice. Multe dintre aceste direcţii gestionează investiţii din bani publici. Ghiciţi ce va urma! Ca să nu mai vorbim că vreo două-trei luni de aici înainte nimeni nu va lucra, pentru că nu ştie ce vrea noul şef, iar noul şef nu va şti dacă nu are cârtiţe ale vechii conduceri, care-l sapă.
Iar dacă se rupe căruţa guvernării prin vară, cum este cât se poate de plauzibil, ce va urma? Altă nebunie? Ne putem permite asta? Se vede treaba că da, de vreme ce am ajuns aici. Numai că Operaţia "Şoc şi groază în directori" se va transforma în Operaţiunea "Şoc şi groază în buzunare", pentru că, inevitabil, noi plătim distracţia!

2 comentarii:

tony spunea...

La multi ani!

Filip G spunea...

Toate astea se vor intoarce cu efect de bumerang asupra GUVERNULUI.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...