luni, 13 aprilie 2009

Pădurea de ţepe
Lui Traian Băsescu i-au trebuit nu mai puţin de patru ani pentru a planta unele dintre ţepele alea promise şi neridicate în Piaţa Victoria. Şi poate nu le ridica nici acum, dacă nu era groasă la curul lui electoral, vezi şi ultimul sondaj INSOMAR. Drept pentru care acum fabrica de ţepe funcţionează la capacitate maximă. A început cu Puiu Popoviciu, a continuat cu Gigi Becali şi acum se mută la FRF.
Ne aşteaptă vremuri interesante. Umblă vorba prin târg, pe la cei cu şorţuleţu'n faţă, că următorul tras în ţeapa DNA va fi Vanghelion. Ăsta ar fi motivul ieşirilor lui din ultima vreme. Cea mai bună apărare este atacul.
Este clar că lui Băsescu nu-i mai rămâne decât această temă, a luptei anti-corupţie. Este o temă ofertantă, pentru că generează ceea ce doreşte "poporul": sânge pe pereţi! Şi pe acest fond se poate răfui cu toţi cei care i-au făcut viaţa amară în acest mandat. Ştiind că va avea sprijinul popular, mai ales pe fond de criză, când politicul şi oamenii cu bani devin ţapii ispăşitori ideali.
Pădurea de ţepe care va creşte peste noapte va putea ascunde vederii copacii eşecurilor unui mandat prezidenţial plin de conflicte şi de eşecuri, steril şi conflictual? Greu de făcut, dar nu imposibil, dacă va reuşi să nu şi-i ridice, cum numai el ştie s-o facă, pe toţi în cap. Pentru că atunci se vor coaliza şi-l vor beli pe viu, la oră de maximă audienţă, chiar traşi în ţeapă fiind!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...