miercuri, 6 mai 2009

Boc, lasă-ne!
Ieşirea din criză impune, mă conving pe zi ce trece de asta, schimbarea guvernului Boc. Nu ştiu, luaţi fiecare în parte, miniştrii nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât alţii care au mai trecut prin Palatul Victoria. Dar nu fac o echipă nici să-i pici cu ceară. Scuza cu existenţa a două guverne nu ţine. Un premier demn de acest nume ar fi ştiut să lipească cele două "guverne". Boc nu poate, pentru că el e doar marioneta lui Băsescu. El doar execută ce i se spune. Mai mult, habar nu are de economie. Şi nu poate înţelege ce măsuri se impun pentru depăşirea crizei.
Dacă PSD vrea să facă un bine ţării, atunci trebuie să voteze moţiunea de cenzură, alături de liberali şi udemerişti. În acest fel va forţa formarea unui nou guvern, cu un premier economist de meserie, care să ştie ce are de făcut pentru relansarea creşterii economice. Există mai multe opţiuni, în cazul în care moţiuinea trece: un guvern minoritar PD-L, continuarea actualei coaliţii, o nouă majoritate sau guvern de uniune naţională, format din tehnocraţi(urăsc astfel de formule, dar în cazul de faţă poate se împune!).
Indiferent de formulă, noul guvern trebuie să construiască un pact politic şi social pentru depăşirea crizei. Pentru că este evident faptul că nu scăpăm fără mărirea TVA, ca în cazul Ungariei. Iar banii de la UE, cinci miliarde de euro, devin incerţi, de vreme ce sunt condiţionaţi de progrese în domeniul reformelor din Justiţie. Condiţionare pe care ne-am făcut-o cu mâna lui Băsescu şi a madamei Macovei, a altor cretini din "societatea civilă". Pentru care nu există "criză economică". Pentru ei se va găsi mereu o pomană grasă!
Banii de la FMI, prima tranşă, s-au dus deja spre alte zări. La ăia care se jurau pe antena de bulgari că nu scot banii din România, dacă se reduc rezervele minime obligatorii! Economia se contractă cu o viteză incredibilă. Creşte şomajul, şi odată cu el, neliniştea socială. Statul se împrumută de pe o zi pe alta, pentru a-şi plăti obligaţiile curente.
Se impune o schimbare, şi cu cât mai repede, cu atât mai bine! Boc, lasă-ne!

5 comentarii:

Béranger spunea...

Întrebarea este: pe cine punem în loc? Este drept că un guvern mai p'afarist nu găseam nici dacă alegeam oamenii la întâmplare din cartea de telefon, dar întrebarea rămâne.

Paradoxul democraţiei este că dacă ajungi în criză de valori umane, iar jigodiile din TOATE partidele fac practic imposibilă schimbarea internă, astfel încât NU poate ajunge să fie ales în nici o poziţie cheie nimeni din afara "sistemului" (găştii), atunci această încuiere pe dinăuntru nu este cu nimic mai bună decât orice dictatură.

We're fucked up, and we can't change that. Vremea revoluţiilor a trecut, a venit vremea disoluţiilor: suntem liberi să aşteptăm să ne mănânce viermii.

Karakas spunea...

In ce priveste curentele electorale internationale, stinga prinde putere. De curind Islanda a ales un guvern (de centru-stinga) si PM social-democrat.

In Romania se pune intrebarea "ghici ciuperca ce-i?". Pe cine alegi de fapt? Pe Crin Antonescu? Pai nu liberalismul a dus la criza asta majora? Pe Principele Radu Duda? E oare monarhist sau republican? Pe Gioana? Social-democrat din cind in cind?

Darius cel Tulbure spunea...

E în zadar... Ăstora de la guvernare nu le pasă câtuși de puțin de ce se întâmplă în țara asta. Pe bune, ai văzut tu ceva din partea lor care să denote interes?

Aici nu e vorba numai de incompetență, dar și de indolență. Poporul a votat, acuma poa' să se spele pe cap cu votu'!

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Lozinca "boc lasa-ne" n-are efect, deloc, deloc, deloc!
Marirea TVA n-are nici cea mai mica sansa, atata vreme cat noi, micii intreprinzatori, pacaliti de sistem, NU vom plati impozitul FORFETAR! NICIODATA! Cu riscul de a inchide firmele si de a ajunge la puscarie!
Nu stiu cat sunteti de aproape de asa zisa economie de piata dar nu vom tolera ca din impozitele noastre sa se imbuibe bugetari cu salarii de peste 100 de milioane de lei vechi pe luna. NICIODATA SI CU ORICE RISC!

tony spunea...

Daca se mareste TVA-ul,vor apare sigur probleme sociale.Aici este cea mai mare problema a lui Basescu.De aici vine frica lui,pentru ca stie ca ii va fi fatal si va fi urat de toata tara.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...