vineri, 29 mai 2009

EBA, acelaşi populism

EBA, acelaşi populism ca şi cel al tăticului, acum într-o nouă prezentare. În emisiunea lui Victor Ciutacu, drăguţa mioară, despre care aflăm că e "tunată"(boticul injectat cu colagen!) spune că ar fi de acord cu legalizarea consumului de droguri uşoare, cum este marijuana. Sincer să fiu, şi eu. Pentru simplul motiv că am scăpa de ceva belele de natură socială şi penală. Dar una este uzul, şi alta abuzul. Şi în plus, conform regulii care spune că orice soluţie naşte noi probleme, cei care au făcut pasul legalizării drogurilor uşoare au acum pe cap alte belele, derivate din consumul lor.
Dacă EBA determină o discuţie serioasă pe această temă, de ce nu, s-o facem. Tare mă tem însă că această "toleranţă" va dura fix până pe 8 iunie, ora 00. Pentru că i-a spus ei cineva că aşa îi va scoate pe tineri la vot şi o vor vota. După care Dumnezeu cu mila! C'aşa-i la noi!

6 comentarii:

Karakas spunea...

O alta mostra de necunoastere aka prostie:

"...Dacă în unele ţări ca în Olanda şi în America aceste droguri sunt permise, mă refer la marijuana....probabil că voi fi de acord cu această iniţiativă..."

In primul rind "America" nu-i o tara ci doua continente. In al doilea rind, marihuana nu este legal permisa pentru consumul public nici in SUA nici in Canada. Dom'soara sa isi vada de colagenuri ca habar nu are ce vorbeste. Doar in Canada poate fi prescrisa medical.

Doamne, in lupta cu prostia se pare ca prostii cistiga!

Lucia Verona spunea...

Sigur că o dezbatere n-ar strica şi EBA, ca reprezentată a generaţiei Bamboo, e bine plasată să demareze dezbaterea, dar... nu o cred în stare. Las la o parte că în SUA marijuana nu e legală, dar ca să discuţi ceva cu argumente trebuie să ai convingeri de vreun fel şi donşoara nu pare să aibă aşa ceva.

Florian spunea...

Acu' vin si-ntreb si io ca prostu', ca altfel nu ma ajuta intelectu' sa o fac: Olanda e membra UE? Este (nu asta era-ntrebarea). S-a dus vreo Eba de-a lor cu jalba la UE, sa le dea voie cu droguri usoare? Nu s-a dus (nici asta nu era). Pufaie ei legal iarba, printre mori de vant si lalele? Pufaie (nu va enervati, acum chiar ca vine-ntrebarea): Pai atunci?

Constantin Gheorghe spunea...

Florian, eu am deschis de mai multă vreme discuţia asta. E vorba de multă ipocrizie în ceea ce a făcut EB. Eu despre asta am scris, nu despre temă, în sine, care rămâne. Nu ştiu ce e mai bine: legalizare sau interdicţie. Poate că putem accepta uzul terapeutic al marijuanei. Dar trebuie să socotim: ce câştigăm, şi ce pierdem, în fiecare caz. Dar EB a reuşit să ucidă dezbaterea serioasă, de dragul populismului. Crezi că după reacţia clasei politice mai are cineva curajul să o aducă vorba despre legalizarea drogurilor uşoare?

Anonim spunea...

Olanda cam vrea sa scape de ,,multele libertati,, Au ajuns la concluzia ca nu sunt bune.

Béranger spunea...

Uitaţi cum stă treaba: eu unul nu fumez nici măcar tutun, darămite marijuana.

Am încercat să mă apuc de fumat (tutun) de mai multe ori în viaţă, dar nu m-a satisfăcut în nici un fel, aşa că sunt nefumător.

Cu toate acestea, sunt avocatul marijuanei (al canabisului), pentru trei motive:

1. Nu s-a demonstrat în mod convingător că marijuana ar fi mai dăunătoare decât tutunul! Încă din anii '60 omenirea s-a complăcut într-o atitudine corectă politic, iar studii de încredere nu s-au făcut.

2. Mai dăunătoare sau nu, marijuana nu creează dependenţă în aceeaşi măsură în care tutunul creează dependenţă! Unora poate le este frică să privească adevărul în faţă, dar el este exact acesta. Marijuana aproape că nu creează dependenţă, pe când tutunul...

3. Dacă mi se pare îndreptăţit ca un guvern (orice guvern, orice putere publică) să interzică drogurile de sinteză, nu mi se mai pare la fel de normal ca un regim democratic să interzică o plantă care creşte altminteri şi de la sine!Cannabisul este lăsat "de Dumnezeu", sau l-a creat natura. Nu omul. Pe când să ne aşteptăm la interzicerea cultivării leuşteanului ori a păpădiei?Aşa cum tutunul este legal, aşa trebuie să fie şi cannabisul/marijuana.

Omul trebuie să mai poarte şi răspunderea propriilor fapte. Şoferii şi piloţii trebuie verificaţi că nu sunt "under influence", dar altminteri fiecare să fie liber să bea: bere sau verde de Paris, ori să fumeze: tutun ori marijuana, etc.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...