miercuri, 27 mai 2009

Pentru ţuluşii lui Morar
Povestea asta arată arată adevărata măsură a corupţiei din România. Şi ea nu interesează pe nimeni, pentru că în schema de jefuire a statului şi, în ultimă instanţă, a noastră, a tuturor, intră de la organisme europene precum CEDO până la poliţişti, procurori, notari, oameni din serviciile secrete, judecători şi, evident, politicieni. Altminteri, cum ar fi ajuns tot felul de cretini stăpâni pe bucăţi duin reţeaua de drumuri publice?
De unde ni se trage? De la modificarea, în primele luni ale lui 2005, a legii care permite restituirea bunurilor "confiscate" de comunişti. Vreau să ştiu cine a fost cu ideea introducerii sintagmei "de regulă, pe vechile amplasamente". Aşa se face că oricine poate invoca orice act, şi de la Pazvante Chioru', pentru a revendica hălci întregi din oraşe. Dacă nu le primeşte, face plângere la CEDO, iar judecătorii de la noi, ameninţaţi mereu cu perspectiva de a plăti ei despăgubirile dictate de CEDO, dau sentinţe favorabile derbedeilor, pe bandă rulantă.
Aţi văzut vreun derbedeu din ăsta la DNA? Nici n-o să vedeţi, pentru că ar trebui să ancheteze pe toată lumea, începând cu Băsescu, cel care a promulgat legea, pe Motocicleanu, pe Macovei şi o halcă bună din fostul Parlament, care au iniţiat şi aprobat modificarea legii. Deşi, când Zeul le-o cerea, pe vremea luptei lui cu Hidra celor 322, erau gata să încalce Constituţia.
Staţi liniştiţi! Situaţia este fără speranţă!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Legea restituirilor e problema, si mai ales timpitii care au votat-o si promulgat-o. In Ungaria si alte state est europene nu s-a mers cu "restitutio in integrum". exista o limita in bani cu care se face despagubirea proprietarului.

Romania, tara libera la prostie!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...