luni, 18 mai 2009

Traian Băsescu s-a dus să dea tainul
Dacă în 2004 Băsescu făcea spume, denunţându-l pe premierul francez Jean Pierre Raffarin că a venit să-şi ia tainul, acum situaţia s-a schimbat. În cele două vizite făcute în acea perioadă de fostul premier francez la Bucureşti, statul român acordase construirea tronsonului Comarnic-Predeal din autostrada Bucureşti-Braşov societăţii franceze Vinci, cu acel prilej fiind semnat şi contractul de privatizare a societăţii Distrigaz Sud cu Gas de France.
Şi acum, cine a câştigat, pe bani mai mulţi decât în 2003-2004, contractul pomenitei autostrăzi? Vinci, aţi ghicit! Cu un profit de invidiat, de altminteri! Că prostia şi fudulia se plătesc!
Cel care se dădea cocoş în 2004 se duce acum la Paris, după sprijin politic, şi ne mai face rost de-o pleaşcă: o centrală nucleară franţuzească! Al cărei cost se adaugă la costurile împrumutului luat tot la preţioasele indicăţii ale Iubitului Conducător, care, la sfârşit de mandat ne lasă în curul gol! Nu mai vine Sarkozy să-şi ia tainul, se duce Băsescu să i-l ofere! Mişto colivă! Cine urmează pe listă? Obamezul? Să mănânce şi gura lu'Lockheed Martin o pâine albă cu mult, mult, mult unt!
De fapt, cât ne va costa realegerea lui Băsescu? 20, 25 sau 30 de miliarde de euro? Şi cine ne-a dus la dezastru? Năstase, sau Băsescu? Nu oricine te scoate din căcat îţi vrea binele. Ţineţi minte asta, fani ai lui Băsescu! A venit vremea să vă puneţi cenuşă în cap! Studiu obligatoriu: Postelnicu în faţa completului de judecată!
PS: centrala nucleară ar putea fi de tipul ăsta.

7 comentarii:

Unknown spunea...

Poate sunteti informat: ce tip de centrale nucleare produc francezii?
Daca este de alt tip decât Candu atunci avem probleme mult mai mari decât simpla ei constructie: combustibilul, apa grea ( usoara ) mentenanta,tratarea deseurilor, sistemul de asigurare a calitatii si nu în ultimul rând specializarea personalului. Pe Candu suntem deje specializati, producem combustibilul si apa grea iar personalul este deja specializat si poate fi transferat dintr-o parte în alta

Constantin Gheorghe spunea...

Este sigur de alt tip. Pot afla mai multe detalii, dar oricum toate intră în costuri. Numai că nu vom mai produce în România nici combustibili, nici moderatori. Asta e! Patriotism economic băsescian!

Unknown spunea...

Va rog poate îmi dati mai multe detalii. Devine extrem de interesanta problema. Din mai multe puncte de vedere.

Constantin Gheorghe spunea...

Florin, despre asta e vorba: http://en.wikipedia.org/wiki/European_Pressurized_Reactor

Béranger spunea...

Sunt sătul de modul în care ne ploconim în faţa «marilor puteri europene» şi de halul de colonie în care am ajuns (tocmai ce am primit factura de gaz pe care scria GDF Suez).

Exact ăsta este genul de neocolonialism la care se referea Ceaşcă. Să nu ajungem ca brazilienii din São Lourenço sau din Santa Bárbara (São Paulo), care nu mai pot bea apă potabilă decât dacă o cumpără de la Nestlé Waters!

În altă ordine de idei, inconsistenţa cu privire la tehnologiile de centrale nucleare construite se manifestă chiar şi în măreaţa Chină! Cu toate spumele făcute de europeni, chinezii construiesc centrale şi cu ruşii!

-- Comment Moscou vante son “bijou” (La société russe Atomstroïexport, qui a achevé en 2007 la construction de la centrale de Tianwan, en Chine, en a fait sa vitrine commerciale. Après un voyage de presse, une journaliste bulgare raconte.)

-- Tianwan Nuclear Power Plant

-- Tehnologie VVER

-- «Atomstroiexport» performed the start of the first energy unit at Tianwan NPP

-- China daily: Nuke plant to double output

Karakas spunea...

Resusita poza! Ala e tanc american banuiesc...

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Beranger
Exact asa am ajuns!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...