luni, 13 iulie 2009

Aspiraţii burgheze şi prostii elitiste

Nici nu mă bucură, nici nu mă mâhneşte situaţia de la "Cotidianul". Paradoxal, nu e un ziar tocmai rău, atinge subiecte şi domenii care pentru alţii nu prezintă interes. Numai că au făcut o tâmpenie monumentală, îngustându-şi singuri publicul: s-au prezentat drept un ziar elitist. Sloganul "Cititorii noştri sunt mai inteligenţi decât cititorii lor" i-a îngropat. Din păcate, oamenii din conducere, precum Doru Bucşu, care trăiesc pe altă lume şi nu înţeleg nimic din ceea ce se petrece în lumea reală, l-au băgat cu un picior în mormânt, şi acum şi pregătesc să-i dea lovitura de graţie.
Vorbeam de Doru Buşcu. I-a acordat un interviu lui Tiberiu Lovin, pentru "Reporter Virtual". Îl puteţi citi aici. Remarc vitejia de a-i pune în cârcă lui Vântu eşecul lor, al celor care conduc ziarul, dar şi câteva perle:
" In ceea ce-l priveste pe Vantu: el a insistat ani la rand ca salariile si locurile de munca ale jurnalistilor sa ramana neatinse. A facut-o ca e bogat, ca e preocupat de angajati, ca sa se distreze sau ca sa se dea mare – nu stiu. Cert e ca a facut-o si a facut-o mereu in contradictie cu managementul. Altminteri, ajustarile de azi s-ar fi petrecut acum doi ani."
"Formatele compact – britanicul The Times a facut pasul acum trei ani – au avantajul ca sunt mai manevrabile (un studiu facut de Guardian in 2003 arata ca in urma trecerii Times de la broadsheet la compact a crescut circulatia fiindca femeile, care au bratele mai scurte ca barbatii, au inceput sa poata deschide ziarul). Azi timpul e comprimat si, cu cat simplifici rasfoitul, cu atat te apropii de noile reflexe ale cititorului."
"Noi am desenat colectia Literatura pe profilul burghezului cult. Asa cum, tot dupa toanele lui am oprit editia de sambata. Aceste lucruri le-au facut sau le vor face toti in viitorul apropiat. Pentru ca, pana la urma, clasa muncitoare si taranimea vor avea nu numai laptop si credit la banca, ci si aspiratii burgheze."
"Cotidianul a fost fondat de Ion Ratiu. E un soi de insulta sa faci speculatii in legatura cu favorizarea PSD. Antipesedismul e o afectiune cronica, te urmareste toata viata, mai ales daca ai suferit de toate complicatiile lui."
Continuaţi, băieţi! Sunteţi pe drumul cel bun! Elitismul şi prostia se întâlnesc când nici nu te aştepţi. Ce iese din asta vedeţi la Cotidianul.

Un comentariu:

Béranger spunea...

Ah! Poza mea preferată cu absint! (Deşi biata mâţă ar da colţul imediat.)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...