vineri, 24 iulie 2009

Reportaj de pe frontul războiului româno-român

Şi azi a fost o zi obişnuită pe frontul războiului româno-român. Aflat în defensivă o bună bucată de vreme, după ce "Coaliţia 322", niciodată dizolvată, deşi cam împrăştiată acum şi la putere, şi în opoziţie, i-a distrus Marelui Conducător un aliat important, pe madam Ridzi, făcându-l să piardă ceva puncte în sondajele de opinie, acesta declanşează, prin conferinţa de presă de ieri, o contraofensivă. Obiectivul lui Băsescu? Să preia iniţiativa de la duşman şi s-o scoată din incercuire pe Elena Udrea, pândită de o posibilă comisie de anchetă a Parlamentului, cu atât mai mult cu cât ea este un aliat cu mult mai important şi mai sensibil pentru viitorul lui politic decăt Monica Ridzi, un aliat de conjunctură.
Aşadar contra-atacul s-a dat pe trei fronturi: PSD, Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Ecaterina Andronescu fiind vizaţi în mod special de vorbele contondente ale prezidentului, PNL, prin atacul la Tăriceanu şi prin cererea de a se ancheta dispariţia din Fondul Naţional de Dezvoltare a 3,2 miliarde de euro în ultimele luni de guvernare liberalo-udemeristă(că pe ăştia îi uită toţi la bilanţ!) şi pe frontul "Spiru Haret", care, oportunist cum îl ştim, i se pare foarte promiţător din punct de vedere electoral.
Ei bine, cum era de aşteptat, contra-atacul lui Băsescu a primit o ripostă viguroasă şi neaşteptat de bine coordonată, deşi combatanţii mimează că sunt fiecare pe barba lui. S-o luăm în ordine. Mircea Geoană îi transmite că: "In niciun stat democratic un lider nu foloseste atacuri atat de josnice la adresa adversarilor si acest lucru nu m-ar fi deranjat atat de mult daca nu i-ar fi atacat si pe cei din Dabuleni. Sunt oameni care muncesc din greu, domnul Basescu si-a facut deja o metoda din a jigni adversarii, din a jigni ziaristii, din a-i jigni pe cei care muncesc si in loc sa se ocupe de probleme cu adevarat importante ale Romaniei, de criza economica, de problemele cu locurile de munca, incearca sa aduca o perdea de fum." Nu atacă singur, ci împreună cu oficialii din Dăbuleni, care-i dau în cap lui Băse cu o scrisoare deschisă.
Adrian Năstase, care nu de timiditate suferă, are o ripostă extrem de contondentă, intrând cu crampoanele în faţă! "Băsescu, termină cu şmecheriile!" îi aruncă în scârbă fostul premier.
PNL răspunde prin vocea lui Vosganian, care atacă Guvernul, să priceapă marinelu', şi prin condeiul lui Tăriceanu, care, pe blogul lui, anunţă falimentul preşedintelui-jucător. Liberalii sunt mai relaxaţi, poate şi pentru că un sondaj publicat azi îl dă pe Crin Antonescu pe locul doi ca intenţie de vot pentru prezidenţiale.
Pe frontul "Spiru Haret" sunt câteva mişcări de trupe interesante.În timp ce conducerea Universităţii o pârăşte pe Cati Andronescu la Comisia de Abuzuri a Parlamentului, intelectualii lui Băsescu îi fac acestuia o surpriză neplăcută: îi dau şi ei în cap cu o scrisoare deschisă. În care îl acuză că vrea să muşamalizeze cazul "Spiru Haret!" Se mişcă lumea!
Sigur, nu trebuie să pierdem din vedere nici luptele corp la corp. S-au format nişte perechi, iar băieţii îşi dau la geoale cu voluptate. Hrebenciuc i-o zice lui Udrea, sexi (focşăneanca) buzoianca(mersi, Dan!), Dacian Cioloş, proaspăt poposit în curtea Cotrocenilor, sare la bucile lui Ilie Sârbu, Ponta se ia de oamenii lui Videanu. Iar ca tacâmul să fie complet, dihonia se întinde şi în sânul jurnalelor: ITMorar îl muşcă de cur pe Mircea Dinescu, pentru editorialul de azi, din Cotidianul, Ion Cristoiu a vrut să plece şi de JN, după meciurile avute cu Badea şi Ciutacu, dar l-a potolit Tucă, pentru câtă vreme, nu se ştie.
Pe frontul luptei magistraţilor cu statul, victorie după victorie pentru magistraţi. Pe principiul: "cine face(dreptate?!), parte-şi face", ei şi-au asigurat bănuţii.
Asta a fost o zi obişnuită de vineri, în plină caniculă, când tot omul n-are alt duşman decât mercurul din termometre. Şi încă ceva: oamenii obişnuiţi au ajuns victime colaterale ale acestui război lipsit de sens.

3 comentarii:

adc spunea...

Acum îmi explic de ce-s cinematografele în faliment. Citind articolul, îmi venea să pun de o pungă mare de popcorn...
Data viitoare, o pregătesc înainte.

Dan Selaru spunea...

Doar ca era sexy-buzoianca. Ceea ce e mult mai sugestiv. Cum functioneaza cuvintele astea. :-)

Partizanu spunea...

Analiza de mai sus se poate traduce in termeni populari asa:
-astia de la putere se bat intre ei pe "ciolan" sa isi ridice palate pe urma.
-astia de prin redactii scriu despre, se dau cu capu de pamant, ca pe urma isi ridica si ei din banii mogulilor o vila.
-omu' simplu isi baga p*** in toti si mai desface o bere ca oricum la iarna lui nu-i plateste nimeni intretinerea doar ca voteaza.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...