sâmbătă, 1 august 2009

Poponeţe

Găsiţi aici câteva mostre de desing auto delirant, din anii 50. Inspirate de avioanele anilor 40, aceste "poponeţe" de automobile au atins apogeul nebuniei în 1959. Într-un fel, sunt echivalentul american al turnuleţelor caselor ţiganilor de pe la noi: nefuncţionale, dar cu rol de indicator de standard social. Sau sexual?

2 comentarii:

costin spunea...

" nefuncţionale, dar cu rol de indicator de standard social".

pur si simplu gresesti. ce standard (poate vroiai sa zici statut) social? in vremurile alea in america aproape orice om isi putea permite o masina, o astfel de masina. Sau, poate vrei intr-un fel sa faci din aceste "poponete" un alt exemplu prin care sa arati putreziciunea societatii sub capitalism?

despre ce nebunie si despre ce delir vorbesti Constantin? e un design mai extravagant, fantezist, optimist daca vrei cum a fost perioada 50-60 in America. Nu cred ca e tocmai sanatos sa vezi "nebunie" peste tot si nu cred ca are intr-un fel conotatii negative.

Béranger spunea...

Elegante poponeţe!

(Memento: postasem cândva pe celălalt blog un comentariu cu link-uri pe un site cu maşini din acei ani...)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...